Teslin toranj izložen ispred leskovačkog muzeja

Regionalne vesti - Petak 10.07.2015 - 18:03

Replika makete Teslinog tornja od 3,75 metara izložena je ispred Narodnog muzeja u Leskovcu, na dan rođenja slavnog naučinika i dan kada se u Srbiji obeležava Dan nauke i Teslin dan u Leskovcu.

Obeležja će biti postavljena ispred Narodnog muzeja. Foto FB/ Jugmedia Obeležja će biti postavljena ispred Narodnog muzeja. Foto FB/ Jugmedia

Ova maketa i Teslina bista, koja se trenutno nalazi u muzeju, donacija je gradu Leskovcu od strane Udruženja “Teslin toranj u Srbiji”.

Dva obeležja biće postavljena, kako je ranije potvrđeno Jugmedii, na platou preko puta Narodnog muzeja, odnosno, na obodu centralnog gradskog parka.

Inače, povodom Teslinog dana, večeras se u Narodnom pozorištu održava akademoja u čast jednog od najpoznatijih srpskih i svetskih pronalazača i naučnika u oblasti fizike, elektrotehnike i radiotehnike.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: