"Tiger" direktor

Regionalne vesti - Sreda 27.05.2015 - 08:57

Direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanović je ovih dana "zapalio internet" otvorenim pismom "kolegama, prijateljima, poznanicima, političarima, saradnicima..." u kojem apeluje da prestanu od njega da traže zapošljavanje svojih bližnjih, pošto o prijemu odlučuju isključivo stručne komisije. Otvoreno pismo, objavljeno najpre na internet stranici KC-a pod nazivom "Vapaj direktora", usledilo je nakon nedavnog konkursa za prijem osam lekara, zbog kojeg je "za samo tri dana dobio oko 700 takvih poruka, od kojih je 119 ostalo nepročitano".

Foto: Marko Misić/Fonet Foto: Marko Misić/Fonet

Svoj "vapaj" obrazložio je neophodnošću borbe protiv nepotizma i za princip da posao dobijaju najbolji i najstručniji. Pre više od godinu dana, takođe putem društvenih mreža i medija, uputio je sličan javni poziv, u kojem se suprotstavio korupciji.

Pozvao je tada sve pacijente da njemu lično prijave koruptivno ponašanje zdravstvenih radnika KC-a. Pritom je objavio i "uputstvo" u kojem je naveo "devet najčešćih načina na koje oni traže mito". I na svom Tviter nalogu ističe apel "svima" da "sve što u KC-u nije dobro kažu ovde javno".

Međutim, njegovi kritičari tvrde da takvi apeli predstavljaju lični marketing i "bacanje prašine u oči", navodeći pored ostalog da nepotizam, partijsko zapošljavanje i korupcija u KC-u u vreme njegovog direktorovanja nisu ozbiljnije smanjeni.

Dovode u pitanje i njegovo zalaganje za javnost u radu i transparentnost, podsećajući da je nedavno, direktnim uključivanjem u emisiju Niške televizije, najavio smenu svog tadašnjeg pomoćnika Saše Živića, koji je na toj televiziji, a i u našem listu, izneo lični stav o lošem stanju u zdravstvu.

Smenu je pored ostalog objasnio time da Živić "nije dobio saglasnost za istupanje ove vrste u medijima, što nalažu propisi KC-a".

Radovanović je direktor KC-a od decembra 2012. Mada ovde povremeno nema neophodnih lekova ili medicinskog materijala, a ima listi čekanja, njegovo direktorovanje ostaće upamćeno pre svega po početku dogradnje i rekonstrukcije te ustanove, što je investicija od čak 31,5 miliona evra.

Prodekan je i profesor na Medicinskom fakultetu Niš. Specijalizirao je radiologiju. Bio je poslanik, a sada je odbornik u Skupštini grada. Član je SPS-a od 1995. Tu je bio predsednik Mladih socijalista Niša, predsednik Gradskog i Okružnog odbora, član Glavnog i Izvršnog odbora.

Oženjen je i otac dvoje dece. Rođen je 8. juna 1970. godine. Aktivan je na Tviteru kao Žtigerzoki.

Autor: Zorica Miladinović, Danas

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: