To se zove bahaćenje!

Regionalne vesti - Subota 16.08.2014 - 08:17

Dr Ljiljana Isaković, direktorka Specijalne bolnice „Sokobanja“, godinama rasipa državni novac na sopstvene potrebe.

Isakovićeva je baš široke ruke Foto Blic Isakovićeva je baš široke ruke Foto Blic

Prema računima koji su dostavljeni „Blicu“, Isakovićeva je u aprilu i junu prošle godine kupila osam skupih muških i ženskih parfema u iznosu od 30.000 dinara. Potrošena sredstva za reprezentaciju bolnice prošle godine iznosila su 3.109.000 dinara.

Službena putovanja

Na osnovu službenih putovanja, kako piše u podacima Agencije za borbu protiv korupcije, dr Ljiljani Isaković od septembra 2011. do februara 2012. odobrena su 43 putna naloga. Među putovanjima su i studijsko putovanje po Italiji, putovanje u Veneciju na Sajam turizma, zatim u Budimpeštu i Rumuniju.

- Parfeme je direktorka često kupovala. U jednom periodu nisu prolazili kroz magacinsku evidenciju, ali joj je neko rekao da bi to trebalo da ispravi, pa da na fakturama napiše za koga je to kupovano. Međutim, parfemi nikada nisu bili u magacinu, a ona je kupovala i skupocene tašne, kaiševe i ikone, kao i još mnogo poklona kojima je obasipala one koji je trebalo da je podrže - kaže naš izvor.

Specijalna bolnica „Sokobanja“ potrošila je samo krajem marta 2012. više od 150.000 dinara za kupovinu nakita, cveća i parfema. Prema jednom od računa, potrošeno je 97.900 dinara za kupovinu srebrnog nakita. Na računu se jasno vidi da je kupljeno pet srebrnih privezaka i isto toliko prstenova, kao i četiri para minđuša. Samo dva dana kasnije, 21. marta 2012, u jednoj sokobanjskoj cvećari bolnici je fakturisano 20.890 dinara za kupovinu raznovrsnog cveća, dok na dva računa, izdatih 30. marta iste godine, piše da je za kupovinu parfema izdvojeno 17.700 i 17.470 dinara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da čeka da se slučajevi koji se u sudovima i tužilaštvu vode protiv direktorke zatvore pa će onda preduzeti korake.

- Kada budemo imali sve crno na belo, otići ćemo svi tamo i otvoreno reći kakva je situacija. Ne interesuje me da ikoga štitim, i onoga ko radi bilo kakve mutne radnje neću štititi jer bi to bilo kao da sečem granu na kojoj sedim - rekao je Lončar. V. T.

- Direktorka kupuje sve ono što joj je potrebno kako bi uspela da ostvari svoje ciljeve. To su sve bili pokloni za članove Ministarstva zdravlja, kao i za brojne inspektore - otkriva dobro obavešteni izvor „Blica“ koji je želeo da ostane anoniman.

Isakovićeva, kao ni portparolka bolnice Vesna Blagojević, nisu odgovarale na naše uzastopne pozive u vezi sa optužbama. Osim toga, ni nakon podnošenja zahteva za pristup informacijama od javnog značaja nismo dobili odgovor iako je prošlo zakonom predviđenih 15 dana.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: