Treći put žrtva nasilja u školi

Regionalne vesti - Petak 20.03.2015 - 20:19

U tuči koja se u niškoj OŠ "Vožd Karađorđe" dogodila na malom odmoru među 11-godišnjacima jedan učenik je zadobio hematom očnog kapka, pišu Južne vesti.

ilustracija: Thinkstock ilustracija: Thinkstock

Kako prenosi niški portal, dečak je dobio udarac pesnicom i modricu iznad oka, što potvrđuju lekarski nalazi, a o slučaju je obaveštena policija.

Kako su ispričala deca, dok je jedan učenik tukao dvojicu drugova iz klupe, njihovi vršnjaci su o tome obavestili nastavnika fizičkog koji je u to vreme prolazio kroz hodnik.

U izveštaju neurologa piše da je dečak zadobio udarac pesnicom, da ima hematom očnog kapka i da se žali na glavobolju

On je tuču prekinuo, decu odveo prvo da se umiju, zatim kod direktorke. Posle toga su obavešteni roditelji i policija koja je juče, u prisustvu roditelja, uzimala izjave od dece.

- Sa policajcima smo se sreli na Klinici za neurohirurgiju u vreme kada smo po uputu dežurnog lekara Doma zdravlja poslati da sinu snime glavu. Tada su nam u razgovoru rekli da će podneti prijave protiv roditelja dečaka koji je napao našeg sina i njegovog druga i slučaj predati javnom tužiocu - priča dečakov otac Borivoje Ugrinović.

Kaže da je njegov sin juče bio žrtva vršnjačkog nasilja u svojoj školi već treći put. Kada je imao sedam godina, drug ga je gurnuo pa je pao na ivicu klupe, isekao podbradak i imao šest kopči, a dve godine kasnije drugi dečak ga je gurnuo pred nastavnicima. Tada je povredio glavu i imao kontuziju.

- Nemam cilj da vršim pritisak, već želim da alarmiram javnost i zamolim vlast i sistem da se deca sklona ovakvom ponašanju socijalizuju. Ne želimo represiju, već da se stvori bezbedno okruženje da ne strahujemo da li ćemo dete kad se vrati iz škole zateći u modricama ili sa frustracijama - priča otac povređenog dečaka.

Roditelji tvrde da u vreme incidenta školski policajac nije bio u školi, a ovu informaciju potvrdili su i u upravi škole.

- Školski policajac je tad bio službeno odsutan, ali preduzimamo sve potrebne mere i stručne službe rade na ovom slučaju - rečeno je u upravi OŠ "Vožd Karađorđe".

Zvanične informacije i komentar iz policije novinari još nisu dobili.

Autor S. J. Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: