Tuča među naprednjacima

Regionalne vesti - Ponedeljak 08.06.2015 - 08:26

Među naprednjacima je tokom stranačkih izbora u Nišu došlo do fizičkog okršaja, pa je morala da reaguje interventna jedinica policije.

foto: K. Kamenov, D. Živančević	foto: K. Kamenov, D. Živančević
 
Kako saznaje „Blic“, do nesuglasica je došlo u petak uveče u dvorištu seoske crkve u Donjem Matejevcu, gde je trebalo da se održe izbori za mesni odbor SNS.
 
Tokom opšteg guranja i meteža u porti crkve, pojedini naprednjaci dobili su i pokoji udarac, ali niko nije teže povređen. Jedini koji je otišao hramljući zbog udarca nogom u cevanicu je Milan Stanojković, poverenik raspuštenog odbora niškog SNS. Njega je tu postavio Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS.
 
Kako za „Blic“ prenosi očevidac, do sukoba je došlo kada se general Momir Stojanović, inače predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Srbije i član SNS, na izborima pojavio sa grupom od dvadesetak momaka „opasnog izgleda“.
 
- Na svim dešavanjima imamo stranačke redare, ali ove momke niko ne zna. Trebalo je da se izbori održe u mesnoj zajednici, ali se sa tom grupom oko generala pojavilo još pedesetak članova stranke iz drugih odbora, tako da nismo mogli da stanemo u prostoriju MZ - kaže izvor „Blica“.
 
Zbog toga je odlučeno da se pređe u portu crkve.
 
- Generalovi ljudi su stali na ulaz i nisu nama iz Donjeg Matejevca dozvoljavali da uđemo da glasamo. E tada je došlo do guranja - tvrdi naš sagovornik.
 
Dok je metež trajao, neko je pozvao policiju koja je brzo smirila naprednjake.
Kako za „Blic“ objašnjavaju članovi SNS, neodržavanje izbora ide naruku onima koji žele da se održi stanje „povereništva“ u niškom odboru, a ne da se glasa i bira rukovodstvo na svim nivoima u gradu.
 
Niški odbor vladajuće stranke podeljen je već duže vreme na grupu oko gradonačelnika Zorana Perišića i onu u kojoj je general Momir Stojanović.
 
Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: