Turčin zaspao za volanom ili mu pozlilo?

Regionalne vesti - Nedelja 14.06.2015 - 20:24

Istražuje se uzrok stravične nesreće kod Motela “Nais” u kojoj je u petak rano ujutru stradalo četvoro ljudi. Ispituje se i da li je vozač Mehmed Z. (62) bio pod dejstvom alkohola. Povređeni zasad stabilno.

Očeuje se odgovor od policije Očeuje se odgovor od policije

ŠTA je uzrok stravične saobraćajne nesreće, u kojoj su u petak ujutru na auto-putu Niš - Beograd, u blizini motela “Nais”, četiri osobe poginule, a dve teško povređene?

Odgovori se očekuju od niške policije, koja uveliko istražuju sve detalje nesreće u kojoj je turski šleper, pun lubenica, koji se kretao iz pravca Pirota, u punoj brzini naleteo na dva kombi vozila marke “mercedes” i “ford”, koja su se nalazila na zaustavnoj traci auto-puta u pravcu Beograda.

Kamion je oba kombija izgurao sa auto-puta na obližnji travnjak, a zatim se prevrnuo na bok i potpuno smrskao jedan kombi.

“Fordov” kombi je odbačen tridesetak metara kraj puta, a tela i pojedini delovi tela nastradalih bili su rasuti oko njega.

Policijska uprava i Osnovno javno tužilašto u Nišu u subotu se nisu oglašavali sa novim detaljima iz istrage, tako da je i dalje nepoznato da li je vozač turskog šlepera Mehmed Z. (62) eventualno bio pod dejstvom alkohola. Ili je tokom vožnje na auto-putu zaspao za volanom a onda njegov šleper skrenuo na zaustavnu traku i pokosio vozila.

- Ispituje se i da li je turski vozač naleteo na parkirana kombi vozila zbog zdravstvenih tegoba - navodi naš izvor iz istrage.

A nad leskovačkim selima Gornje Stopanje, Bogojevce i Razgojna i naselja Bobište, u kojima su živeli nastradali ljudi, uprkos lepom i sunčanom danu u subotu su se nadvijali crni oblaci. Tuga i jad su obuzeli ova sela. Rođaci, komšije i prijatelji su u subotu obilazili porodične kuće Aleksandra Stojanovića (21), Jovana Cvetkovića (65), Mladomira Jovanovića (53) i Grujice Dojčinovića (58), kako bi izrazili saučešće i pomogli u pripremi sahrana, dok su najbliži srodnici bili u Nišu da preuzmu tela najmilijih.
U kući Mladomira Jovanovića iz Razgojne, poslednje identifikovane žrtve stravične saobraćajne nesreće, tišina je i muk. Već je mnogo toga je bilo spremno za Mlađin ispraćaj na večni počinak. Nesrećni čovek je živeo sam, a povremeno je radio keramičarske poslove. Kako pričaju komšije, poslednji polazak na put čekao je ceo dan.

- Spakovao je alat i čekao da dođu po njega kada budu spremili glavni orman za struju. Nije znao da umesto još jednog posla čeka svoju smrt. Baš zbog tog ormana, koji smo videli na televiziji, i posumnjali smo da je i naš Mlađa među poginulima - priča Dragan Ilić, rođak i prvi komšija.

Pokojni Mlađa bio je svojevremno i viđen fudbaler u ovom kraju. Igrao je za FK “Goč” iz Vrnjačke Banje gde je nekada živeo, pa za “Timočanin” iz Knjaževca, a bio je i jedini Srbin koji je zaigrao u romskom fudbalskom klubu “Veternica” iz Leskovca. Kad je kopačke okačio o klin, nastavio je da brine o mlađim naraštajima fudbalskog kluba u svom rodnom selu, kao trener.

- U petak sam vozio neku robu za Paraćin i oko pet sati sam prošao kraj mesta nesreće. Kao da je u tom trenutku kroz mene nešto prošlo, ali mi nije bilo ni na kraj pameti da je među poginulima baš naš Mlađa - priča Dragan, kome je Mladomir pre polaska na teren ostavio ključ svog doma.


IZBEGAO NESREĆU

KOMBI sa radnicima do Šapca trebalo da je odveze Leskovčanin Miloš Đikanović, ali je on kobne večeri, prema priči poznanika, odbio da krene na put, jer mu vlasnik preduzeća nije isplatio zaradu. Tako je sebi najverovatnije spasao život. Miloš, koga smo zatekli u dvorištu pokojnog Grujice Dojčinovića, nije želeo da razgovara sa novinarima.

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: