U čarapama sakrili 73.000 evra

Regionalne vesti - Utorak 26.09.2017 - 08:50

Carinici su na graničnom prelazu Gradina na srpsko-bugarskoj granici, na izlazu iz zemlje, sprečili unos neprijavljenih deviza u iznosu od 73.000 evra,saopštila je Uprava carine.

Zaplenjen novac FOTO: Uprava carina Zaplenjen novac FOTO: Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu prijavio tridesetogodišnji turski državljanin kao vozač mercedesa austrijskih registarskih oznaka putujući sa jednim saputnikom na relaciji Austrija – Turska,navodi se u saopštenju.

Na uobičajeno pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave za kontrolu odrično su odgovorili rekavši da imaju samo lične stvari.

Posle detaljnog pregleda automobila i prtljaga, u torbici na zadnjem sedištu, spakovano u dve crne čarape, pronađeno je 71.000 evra za koje se kao vlasnik prijavio vozač, a u novčaniku i džepu od jakne suvozača pronađeno je još 22.000 evra.

Kako putnici nisu posedovali potvrde da su novac prijavili pri ulasku u Republiku Srbiju, dozvoljeni iznos od po 10.000 evra im je vraćen, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka,kaže se u saopštenju Uprave carine.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: