U Leskovcu višak ili manjak državnih činovnika?

Regionalne vesti - Četvrtak 28.05.2015 - 09:20

Niko od vršilaca vlasti ne zna tačan broj zaposlenih u leskovačkoj samoupravi, a jedina cifra koju garantuju je zapravo 1.200 radnika čije se plate isplaćuju direktno iz gradskog budžeta. Kako Južne vesti saznaju, Leskovčane opslužuje preko 2.000 službenika.

Foto: JV Foto: JV

Već nekoliko dana svi štampani mediji svrtsavaju Leskovac u vrh lokalnih samouprava sa najvećim brojem činovnika.

Svaki peti zaposleni iskače iz državnog plana - pišu "Večernje novosti" za Leskovac.

Međutim, načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković kaže da zapravo niko u gradu ne vodi evidenciju o broju zaposlenih činovnika.

Ono što je znam je da se iz gradskog budžeta finansira ukupno 1.200 plata - 974 za radnike u lokalnoj administarciji, a ostatak za zaposlene u tri javna preduzeća: SRC "Dubočica" njih 128, nešto manje od 40 radnika u Radio Leskovcu i za sve zaposlene u Javno komunalnom preduzeću "Grdelica". Sva ostala javna preduzeća radnike isplaćuju iz sopstvenih prihoda - kaže Tričković.

Prema Nacrtu Zakona o višku državnih služebnika Leskovac bi mogao da uposli nešto manje od 1.950 ljudi ili 13 na 1.000 stanovnika i ne više od 10 posto od tog broja na osnovu ugovora.
 

Autor D. Marinković, A. Stankov Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: