U Nišu izdato 45 građevinskih dozvola

Regionalne vesti - Utorak 01.09.2015 - 14:02

U Nišu je od 1. marta, od kada se primenjuju objedinjena procedura izdavanja građevinskih dozvola, izdato 45 dozvola i 46 rešenja za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju, saznaje agencija Beta u niškoj Upravi za planiranje i izgradnju.

Objedinjena procedura olakšala put do dozvola. Stockbyte Objedinjena procedura olakšala put do dozvola. Stockbyte

Pomoćnik načelnika te uprave Dragan Milovanović je rekao da se broj podnetih zahteva, kao i broj izdatih dozvola i rešenja, povećao od kako je uvedena nova procedura izdavanja građevinskih dozvola.

Kako je dodao, poslednjih šest meseci podneto je 89 zahteva za izdavanje građevinske dozvole i 139 zahteva za odobravanje rešenja za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju.

Prema rečima Milovanovića, pre stupanja na snagu objedinjene procedure tehničke uslove za projektovanje su gradska javna preduzeća izdavala u relativno kratkom roku, ali se mesecima čekalo na tehničke uslove koje izdaju republička javna preduzeća.

"Javna preduzeća sada imaju zakonsku obavezu da tehničke uslove za projektovanje izdaju u roku od 15 dana i ona se tog roka pridržavaju", rekao je Milovanović.

Niška Uprave za planiranje i izgradnju je od 2008. do 2015. dobijala sve manje zahteva za izdavanje građevinskih dozvola.

Pored uvođenja objedinjene procedure za izdvanje građevinskih dozvola, povećanju broja zahteva u ovoj godini je, prema rečima zaposlenih u Upravi, doprinelo i to što je gradska vlast početkom godine značajno smanjila naknadu za uređenje građevinskog zemljišta.                 

Akter, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: