U Pirotu najtraženiji tekstilci i građevinci

Regionalne vesti - Petak 01.05.2015 - 14:24

Oko dve hiljade nezaposlenih predalo je svoje biografije i zatražilo posao kod 35 poslodavaca na Sajmu zapošljavanja koji tradicionalno organizuje pirotska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Traže se i ugostitelji; Foto: JV Traže se i ugostitelji; Foto: JV

Poslodavci sa teritorije pirotskog okruga ponudili su 330 radnih mesta i to uglavnom za tekstilnu i građevinsku struku, ali je zabeleženo interesovanje i za obučene za poslove u ugostiteljstvu i turizmu.

Jelena Kostić, direktorka pirotske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, kaže da već nekoliko godina prate efekte sajmova zapošljavanja i da su zadovoljni rezultatima.

- Imamo parametre na osnovu kojih pratimo direktna zapošljavanja koju su rezultat sajmova u periodu od šest meseci. Poslednjih godina više od 40 posto nezaposlenih, koji na sajmu stupe u kontakt sa poslodavcima, u tom periodu i dobiju posao - rekla je Jelena Kostić.

Na teritoriji pirotskog okruga prema evidenciji pirotske filijale NSZ nezaposleno je 12.074 osoba. U pirotskoj opštini posao traži 6.805 osoba, u dimitrovgradskoj 1.513, u babušničkoj 1.571 i u belopalanačkoj 2.185.

Autor M. Penčić, Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: