Ugovor sa “Er Srbijom” nada za niški Aerodrom

Regionalne vesti - Sreda 15.04.2015 - 18:17

Aerodrom “Konstantin Veliki” i “Er Srbija” potpisali su Ugovor o zemaljskom opsluživanju. To znači da će avioni srpske avio-kompanije moći u svakom trenutku da slete u Niš, ali i ostavlja nadu da će u narednom periodu biti uspostavljena i redovna avio-linija sa niškog Aerodroma.

Foto: exyuaviation.blogspot Foto: exyuaviation.blogspot

Ovakvi ugovori su ranije potpisivani sa JAT-om, a kako kažu u niškoj vazdušnoj luci, logično je da Niš kako grad sa drugim Aerodromom po veličini u Srbiji, bude alternativni beogradskom.

- To je standardni ugovor o opsluživanju i “Er Srbija” ima mogućnost da sleti u Niš u svakom trenutku. U slučaju alternativnog sletanja biće opsluženi.

Statistike pokazuju da je JAT ranije povremeno koristio usluge niškog Aerdroma - kaže portparol Aerodroma “Konstantin Veliki” Ivanka Stanisavljević.

Stanisavljevićeva dodaje da ovaj Ugovor znači i nadu da će avioni “Er Srbije” leteti na redovnim ili čarter linijama iz Niša.

- Nadamo se da će uskoro objaviti neki redovni ili makar čarter let iz Niša. Ništa nije najavljeno, ništa nemamo crno na belo, ali ovaj Ugovor može i to da znači. U svakom trenutku “Er Srbija” može da nas iznenadi vestima da otvaraju liniju iz Niša - kaže Stanisavljevićeva.

Ono što je izvesno, sa niškog Aerodroma će leteti avioni “Wizz Air”-a do Bazela i Malmea.

Kako piše portal Fly from Niš, “Er Srbija” je prošle godine već koristila niški Aerodrom kao alternativni i to u junu kada su sletela tri aviona tipa ATR-72. Sada je pored Niša, ugovor potpisan i sa aerodromom u Temišvaru.

Niški Aerodrom inače, kako piše ovaj portal, važi za jedan od idealnih aerodroma u pogledu vremenskih uslova koje ima tokom godine i broju maglovitih dana u zimskom periodu.

Autor A. S. Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: