Uhapšeni zbog malverzacija

Regionalne vesti - Četvrtak 10.09.2015 - 14:23

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su jedanaest zaposlenih u D.O.O. 'M Auto' Niš zbog sumnje da su zloupotrebili položaja odgovornog lica i falsifikovali isprave prilikom tehničkog pregleda automobila, saopšteno je iz niške policije.

Uhapšeni zbog zloupotrebe položaja. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Uhapšeni zbog zloupotrebe položaja. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Sumnja se da je D. K. u toku 2014. godine i 2015. godine, organizovao rad devet tehničkih pregleda na teritoriji Niša, Vlasotinca, Prokuplja i Gadžinog Hana i usluge vršenja tehničkih pregleda vozila naplaćivao u iznosu od 800 do 2.500 dinara, a naredio zaposlenima koji vrše tehnički pregled vozila, da usluge u poslovnim knjigama evidentiraju po nižim cenama u iznosu od 30 ili 60 dinara, a razliku u ceni lično predaju.

On je na taj način, kako je navedeno, protivpravno prisvojio novac u iznosu od oko 16 miliona dinara.

Takođe, sumnja se da je P. J. u svojstvu odgovornog lica navedenog preduzeća, po prethodnom  dogovoru, pomagao  D. K.  u organizovanju rada tehničkih  pregleda, dok je D. S. prikupljala novac iz svih devet tehničkih pregleda i razliku u ceni predavala  D. K. i P. J., bez evidentiranja kroz poslovne knjige.

Postoje osnovi sumnje da su  N. C., S. D., D. J., M. G., G. S., D. P., I. M. i I. Đ.  u svojim ograncima preduzeća D.O.O. 'M Auto' Niš, usluge naplaćivali po regularnim cenama, a evidentirali ih po nižim cenama i razliku predavali D. K. i P. J. , piše u saopštenju.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu. Policija nastavlja kontrolu poslovanja navedenog preduzeća, kao i kontrolu izdavanja polise osiguranja.

Akter, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: