Upad specijalaca zbog fejsbuka

Regionalne vesti - Nedelja 12.07.2015 - 13:48

U kuću Dejana Milojevića (43), građevinskog preduzimača iz Aleksinca, upalo je 20 pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) iz Beograda, koji su po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal izvršili pretres zbog sumnje da je ugrozio bezbednost premijera Aleksandra Vučića.

pozvao na linc, a onda tvrdio da se samo salio FOTO: FB profil Dejana Milojevica pozvao na linc, a onda tvrdio da se samo salio FOTO: FB profil Dejana Milojevica
Razlog je bio status koji je on objavio na Fejsbuku, prenosi Alo.
 
- Nikome nisam ni pretio, niti sam pominjao ime premijera. Na mom profilu pod nazivom Tonton Makut sam 25. juna objavio status: „Braćo i sestre, vrag je odneo šalu!!! Dajte da se organizujemo da neko ubije g**nara i da oslobodimo zemlju. 
 
Dosta je bilo, stvarno!!!“ Iz komentara ispod statusa se jasno vidi da je to bila šala, kao što su i brojni sarkastični komentari koje objavljujem na toj stranici. Onda su moji prijatelji u porukama počeli da se šale o toj temi, pa sam u jednom trenutku i ja napisao da je sve to šala. Ne verujem da je to policija videla, verovatno me je prijavio neko iz Aleksinca - smatra Milojević.
 
On isprva nije znao otkud toliko policajaca u njegovoj kući, ali mu je rečeno da postoji sumnja da je ugrozio bezbednost premijera.
 
- Nisam ugrozio ničiju bezbednost. Niti imam oružje, niti znam da ga koristim. Pretresli su celu kuću. Plašio sam se da mi nešto ne bude podmetnuto, ali su policajci bili stvarno fer i korektni. Pretres je bio po zakonu, sa dva svedoka i u prisustvu mog advokata. 
 
Pošao sam sa njima u policiju, gde sam se zadržao pola sata radi davanja izjave - objašnjava Milojević.
 
On kaže da se nije krio iza anonimnog profila jer na njemu stoji njegova slika, a u galeriji su slike njegove dece i građevinskih objekata koje gradi, dok je prilikom registracije ostavio svoje prave podatke.
 
- To je profil koji je javno dostupan i koji koristim za druženje sa prijateljima, mahom umetnicima iz Niša. 
 
Policajci su mi tražili šifru i ja sam im odmah dao jer nemam šta da krijem. Oduzeli su mi taj nalog, kao i laptop i dva mobilna telefona. 
 
Snimili su podatke sa telefona i iz kompjutera. Nadam se da će tužilaštvo da zaključi da se radilo o šali i da u svemu nema nikakve pretnje - kaže Milojević.
Alo/OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: