Uskoro suđenje Albancima za Košare

Regionalne vesti - Ponedeljak 31.08.2015 - 09:00

U Višem sudu u Nišu održano je pripremno ročište pred početak sudskog procesa protiv sedmorice članova terorističke grupe Kobre i takozvane OVK.

Postupak s evodi u odsustvu. Foto: Reuters Postupak s evodi u odsustvu. Foto: Reuters


Na optužnici podignutoj krajem jula 2009. nalaze se Šićer Maljoku, Džager Gaši, Demuš Gacaferi, Dema Maljoku, Agron Isufi, Anton Čuni i Alija Rabit. Oni se terete za da su zajedno sa još oko 30 neidentifikovanih osoba iz grupe "Kobre" i pod komandom pokojnog Agima Ramadanija u septembru 1998. na putu između karaula Maja čoban i Morina na jugoslovensko-albanskoj granici podmetnuli protivtenkovske mine.

Baza im je bila karaula Kamenica na teritoriji Albanije odakle su upali na teritoriju Srbije i SR Jugoslavije i 30. septembra postavili zasedu. Od eksplozije mina u vojnom vozilu teško je povređen vođa patrole VJ Milan Bundalo, koji je dva sata posle toga preminuo, a ranjeni su vojnici-graničari Boban Mihajlović, Slađan Jovanović, Saša Kostić i Goran Jovanović.

Ista grupa terorista je nekoliko dana pre ovog napada postavila protivtenkovske mine i nedaleko od karaule Košare napala iz zasede bombama i raketnim bacačima vojno vozilo. U tom napadu poginuli su graničari Vladimir Radoičić, Miladin Gobeljić, Ilija Pavlović, Miroslav Jocić i Miloš Pavlović.

Teško su ranjeni vođa granične patrole kapetan Goran Loznica i vojnik Goran Simić, dok je zastavnik Dobrosav Dražić uspeo da pobegne. Svi optuženi su nedostupni za pravosudne organe i organe gonjenja u našoj zemlji i postupak se vodi u njihovom odsustvu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: