Užas u Svrljigu: Zlostavljali drugaricu (12), pa slike stavili na društvene mreže

Regionalne vesti - Četvrtak 18.06.2015 - 16:42

Dvojica osnovaca iz Svrljiga namamili su u stan školsku drugaricu (12), a zatim je svlačili i terali da ih seksualno zadovolji. Dečaci su svoje iživljavanje snimili, a fotografije potom objavili na društvenim mrežama.

Zlostavljali devojčicu, ilustracija Zlostavljali devojčicu, ilustracija

Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu izjavio je da je policija protiv 15-godišnjaka podnela krivičnu prijavu zbog silovanja, ali da je ovo delo prekvalifikovano.

- S obzirom na to da nema dokaza da je upotrebljena sila, delo je prekvalifikovano u obljubu sa detetom. Prijava je podneta samo protiv starijeg izvršioca dok je drugi krivično neodgovoran jer je mlađi do četrnaest godina. U toku pripremnog postupka uradiće se provera psihičke zrelosti starijeg dečaka kako bismo utvrdili da li ima osnova za primenu (stava 4. člana 180) Krivičnog zakonika u kome se navodi da se neće kazniti učinilac dela ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti - rekao je Stanojević za “Blic”.

Vesti online

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: