Vanredno u tri opštine na jugu

Regionalne vesti - Petak 01.08.2014 - 18:31

Vanredna situacija zbog vremenskih nepogoda je proglašena u tri opštine na jugu Srbije - Medveđi, Sokobanji i Boljevcu.

(Foto: Tanjug) (Foto: Tanjug)
Nestabilno vreme i jake padavine u Srbiji 30. i 31. jula pričinili su materijalnu štetu i poplavljeni su mnogi stambeni objekti, zbog čega je vanredna situacija proglašena u ukupno pet pština u Srbiji - Požarevcu, Medveđi, Topoli, Sokobanji i Boljevcu, saopštio je MUP.
 
Na području opštine Medveđa, gde je proglašeno vanredna situacija zbog posledica nevremena, u petak je počela sanacija puteva i čišćenje poplavljenih kuća. 
 
Predsednik opštine Slobodan Drašković rekao je da je iz 10 poplavljenih kuća u naselju Čokotanci ispumpana voda i da građani i radnici komunalnog preduzeća trenutno izbacuju mulj i zemlju iz objekata. 
 
On je naveo da su bujične vode najveću štetu pričinile poljoprivrednicima i putnoj infrastrukturi. 
 
U opštini Medveđa u četvrtak uveče je proglašeno vanredno stanje zbog jakog nevremena. 
 
"Formirali smo ekipe koje pomažu građanima i komisije koje već obilaze teren i beleže nastalu štetu. Poplavljene objekte ćemo vrlo brzo sanirati kao i deo poljskih puteva. Međutim za sanaciju asfaltnog puta Medveđa - Kapit biće nam potrebna pomoć države, jer je bujica bukvalno odnela nekoliko kilometara puta", rekao je Drašković.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: