Vasiljević: Kršićemo zakone

Regionalne vesti - Ponedeljak 25.07.2016 - 14:15

Tek izabrani predsednik niške Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević već prvog radnog dana najavio je da će "tamo gde mora, a u interesu je građana", svesno kršiti zakone.

Vasiljević: Ne može sve legalno; Foto: Facebook/Bratimir Vasiljević Vasiljević: Ne može sve legalno; Foto: Facebook/Bratimir Vasiljević

Nepunih nedelju dana nakon što je Srbija u pregovorima sa Evropskom unijom otvorila pregovaračka poglavlja 23 i 24 koja se tiču jednakog pristupa pravdi, reformi sudstva i tužilaštava, predstavnici gradskih vlasti Niša svojim izjavama protivureče evropskim standardima.

Govoreći o planovima za rad opštine i izazovima sa kojima će se susretati, novoizabrani predsednik Opštine Pantelej je u izjavi televiziji "Zona plus" rekao da je, kada je interes građana u pitanju, spreman i na "rizik da ponekad bude sankcionisan" od strane državnih revizora ili inspekcija.

"Ne može sve legalno"

Ovakav stav Vasiljević pravda tvrdnjom da neke poslove opština ne može da obavi na legalan način.

- Zato što uvek i u svakom trenutku ćemo, moguće, biti optuživani da nenamenski koristimo sredstva.

Ali mi moramo da menjamo stvari i mi moramo da budemo na službi građanima Opštine Pantelej - rekao je Vasiljević.

U izjavi za "Južne vesti" Vasiljević pojašnjava da je problem u nedovoljnim i često nejasnim ovlašćenjima koje opštine imaju.

- Jednostavno, gde god upotrebite nadležnosti koje opština ima, gde god upotrebite sredstva, može da se kvalifikuje kao nenamensko trošenje.

A mi ćemo tamo gde moramo, gde moramo, da prihvatimo i takvu kvalifikaciju da odradimo ljudima, da im izađemo u susret - kaže Vasiljević.

Ko je Bratimir Vasiljević?

Podsetimo, Bratimir Vasiljević, funkcioner SNS, je za predsednika Opštine Pantelej izabran 15. jula, ali je od svog prethodnika Srđana Savića tu funkciju preuzeo u sredu.

Inače, od izbora 2014. do pre manje od 2 meseca Bratimir Vasiljević je bio poslanik u Skupštini Srbije, instituciji koja usvaja i menja zakone, dok je neko vreme paralelno bio i predsednik Skupštine Opštine Pantelej.

Ipak on nijednom nije za govornicom republičkog Parlamenta otvorio temu koja se tiče problema u funkcionisanju gradskih opština o kojima danas govori.

Zapravo, za dve godine koliko je bio poslanik, on se za reč javio samo dva puta - jednom u vezi sa zakonom o turizmu, a drugi o zakonu o privatizaciji.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: