"Većnik iz SNS pomagao direktoru u zloupotrebama"

Regionalne vesti - Ponedeljak 27.03.2017 - 17:53

Direktoru jednog preduzeća u Nišu, za kojeg je nekadašnji inspektor niške policije Nebojša Blagotić utvrdio da je zloupotrebio položaj, u nezakonitim radnjama pomagao je i jedan od većnika Grada Niša.

Blagotić već više od godinu dana traži pravdu FOTO: Južne vesti screenshot Blagotić već više od godinu dana traži pravdu FOTO: Južne vesti screenshot

Blagotić ga nije imenovao, ali je rekao da je i on bio obuhvaćen krivičnom prijavom u procesu koji, nakon njegovog prevremenog penzionisanja, nije sproveden do kraja.

Blagotić već više od godinu dana traži pravdu, jer je, kako su Južne vesti već pisale, prema njegovom mišljenju nezakonito poslat u prevremenu penziju.

On je ponovio zašto sumnja da je penzionisan zbog rada u dva slučaja.

U prvom su bili uključeni poznati biznismeni, vlasnici medijskih kuća iz Beograda, za koje Blagotić kaže da je čuo iz medija da su bliski SNS, a u drugom političari iz Niša.

- Šta bi drugo bilo u pitanju? Verovatno sam penzionisan zbog toga.

Još kada smo tražili da saslušamo ta lica meni su kolege pitale da li znam ko su ti ljudi. Znao sam, ali nisam imao izbor.

Kasnije se jedan od njih, čitao sam u medijima, mirio sa jednim političarem. Imam 36 godina radnog staža.

Zašto bih primao umanjenu penziju do kraja živata. Smatram da sam oštećen - priča Blagotić.

Kada je radio na slučaju direktora jednog niškog preduzeća otkrio je da su mu pomogali funkconeri Srpske napredne stranke iz Niša.

- Jedan od njih je bio obuhvaćen radnom verzijom krivične prijave. On je sa tim direktorom sklopio neki ugovor.

Obezbeđeni su dokazi i podneta je krivična prijava protiv njega kao pomagača. U međuvremenu je postao većnik Grada Niša - priča Blagotić.

U taj slučaj su, kaže, bila umešana još dva funkcionera niškog SNS, a jedan je čak radio i u kabinetu bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića.

- Jedan od njih je u međuvremenu isključen iz stranke, a imao je zadatak da mu pomaže kod organa koji bi vodili postupak. Obećavao mu je zaštitu.

Isto tako jedan od članova SNS u to vreme, koji je čak radio u kabinetu bivšeg gradonačelnika, imao je zadatak da zove nekog u Beogradu da bi bila odbijena moja žalba - kaže Blagotić.

Kaže da ovim informacijama barata, “jer je policajac” i da za sve ima dokaze. O svemu tome je obaveštavao i nadležne u policiji, ali nikakve reakcije, tvrdi on, nije bilo.

Niko nije reagovao ni na njegove žalbe i ukazivanja da je protivzakonito poslat u penziju iako se, kako kaže, obraćao načelnicima, direktorima policije, ministru, pa i premijeru Aleksandru Vučiću.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: