Višnja slabo rodila, cena i dalje nepoznata

Regionalne vesti - Ponedeljak 15.06.2015 - 12:14

Rod višnje u merošinskom kraju je prepolovljen u odnosu na prošlogodišnji, a kako kažu u Udruženju višnjara, otkupljivači još nisu ponudili otkupnu cenu.

Proizvođači očekuju bolju cenu Proizvođači očekuju bolju cenu

Hranislav Perić, višnjar iz Merošine i predsednik Udruženja, kaže da plantaže nisu crvene kao prošle godine u ovo vreme, jer višnja nije rodila.

Upravo zbog slabog roda proizvođači očekuju da i cena bude bolja, ali zasada, kako kaže Perić, svi dolaze samo da gledaju, a niko ne predlaže cenu.

Podsetimo, prošle godine i pored dobrog roda, veći deo je prodat, sudeći po izjavama proizvođača, jeftino i ispod cene. Tone višanja su i bačene, jer se mnogima nije isplatilo da prodaju po ceni koju su otkupljivači nudili.

Naime, iako ni početna cena od 40 dinara po kilogramu nije odgovarala višnjarima, ona je na kraju berbe bila svega 20 dinara. A brojni pregovori proizvođača i otkupljivača nisu urodili plodom.

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: