Vučić polaže venac u Grdeličkoj klisuri

Regionalne vesti - Petak 24.03.2017 - 13:44

Avion je sa dva projektila pogodio putnički voz 393, koji se kretao iz Niša ka Skoplju. Na spomenik je uklesano 14 imena, mnoga tela nisu identifikovana.

Centralno obeležavanje bombardovanja u Grdeličkoj klisuri. Foto: OK Radio Centralno obeležavanje bombardovanja u Grdeličkoj klisuri. Foto: OK Radio


Na železničkom mostu preko Južne Morave u Grdeličkoj klisuri od NATO bombi pre 18 godina, prema zvaničnim podacima, poginulo je 15, a povređeno 50 osoba.

Avion NATO je 12. aprila sa dva projektila pogodio putnički voz 393 koji se kretao iz Niša prema Skoplju, a još dva projektila su pogodila obližnji Sarajevski most. Najviše žrtava bilo je u drugom i trećem vagonu, koji su direktno pogođeni. Među stradilima i ranjenima bilo je i dece. Na spomeniku postavljenom uz železnički most uklesano je 14 imena, uz napomenu da neka tela nisu identifikovana.

Za ovaj zločin niko nije odgovarao. Komandanti NATO su kvalifikovali pogibiju nevinih ljudi kao kolateralnu štetu, a tadašnji komandant NATO Vesli Klark izjavio je da je pilot „u poslednjem delu sekunde shvatio da na most ulazi voz i nije mogao da zaustavi raketu“.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić predvodiće danas u 11 časova centralnu državnu ceremoniju kod železničkog mosta u Grdeličkoj klisuri povodom obeležavanja godišnjice Dana sećanja na stradale u NATO agresiji. Vučić će sa porodicama stradalih položiti venac i odati počast svim žrtvama.

Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: