Žandarm osuđen na 30 godina zbog ubistva

Regionalne vesti - Ponedeljak 04.05.2015 - 19:34

Nakon priznanja krivice, bivši pripadnik niškog odreda Žandarmerije postigao je dogovor sa tužilaštvom i osuđen zbog toga što je novembra 2013. godine u naselju Donja Vrežina ubio svog poznanika.

Foto: Južne vesti Foto: Južne vesti

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Višem tužilaštvu, Aleksandar Raičić (26) priznao je da je izvršio ubistvo i saglasio se sa zatvorskom kaznom.

- On je osuđen za krivično delo "teško ubistvo" - potvđreno je novinarima u Tužilaštvu.    

S obzirom na to da je presuda doneta po sporazumu o priznanju krivice, Raičić se odrekao prava žalbe.

Inače, za "teško ubistvo" je zakonom predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Podsetimo, 27. novembra 2013. godine je nedaleko od okretnice u niškom naselju Donja Vrežina u automobilu "alfa romeo" pronađeno telo Vlastimira Nalića (24).

Sutradan je Aleksandar Raičić uhapšen na graničnom prelazu Mehov Krš, nedaleko od Rožaja, dok je pokušavao da pređe u Crnu Goru.

Osim njega, uhapšene su još 3 osobe koje su bile osumnjičene da su mu pomagale da pobegne. Zasada nije poznato da li su i kako oni kažnjeni.

Prema ranijem pisanju nacionalnih medija koji su se pozivali na policijske izvore, Raičić je navodno prodavao drogu kojom ga je snabdevao Nalić, a na kraju ga je ubio jer nije imao dovoljno novca da plati svoje dugove.

Autor B. G. Izvor Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: