Zapaljen deveti po redu auto u Nišu

Regionalne vesti - Sreda 10.01.2018 - 13:39

Niš -- Još jedan automobil izgoreo je u utorak uveče u Nišu i to je deveti po redu, piše "Blic".

Auto bio parkiran na trotoaru ispred kuće FOTO: Free Images Auto bio parkiran na trotoaru ispred kuće FOTO: Free Images

U najnovijem slučaju paljenj avozila u tom gradu, izgoreo je "audi A6" u Pribojskoj ulici u niškom naselju Donji Komren, u požaru koji je, kako se sumnja, podmetnut, navodi list.

Automobil je bio parkiran na trotoaru nedaleko od kuće u kojoj njegov vlasnik M.M (27) stanuje, kada je, prema prvim pretpostavkama, poliven benzinom i zapaljen.

"Slavili smo sinoć slavu Sveti Stefan. Legao sam da spavam oko dva časa iza ponoći kada je posle nekog vremena ćerka čula kako pucaju stakla pa me je probudila. Istrčao sam napolju i video da je 'audi' moga sina u plamenu. Već je ceo bio pretvoren u buktinju. Vatrogasci su došli zaista brzo, ali nisu mogli ništa da urade jer je izgoreo ceo za nešto više od pet minuta", priča otac M.M.

"Deset metara od vozila se mogao videti trag benzina koji je goreo. Verovatno su polili auto i spolja i iznutra a onda desetak metara dalje posuli po asfaltu pa zapalili i pobegli. Ne sumnjamo ni na koga, niti znamo ko bi i zbog čega uradio nešto ovako. Sin uglavnom parkira automobil u dvorištu kuće, ali je sinoć ostavio na ulici jer je planirao da odveze devojku kući", naveo je on.

U policiji je potvrđeno samo da je paljevina potvrđena i da je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je rad na slučaju u toku. Podsetimo, krajem decembra smenjen je načelnik niškepolicije zbog nerešenih slučajeva paljenja automobila u tom gradu.

Kada su gorela kola u Nišu?

- 5. septembar - Iako je niška policija tvrdila da nema saznanja da je goreo automobil nekog njihovog službenika, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je početkom decembra saopštio da je zapaljen automobil načelnika Kriminalističkog odeljenja niške Policijske uprave Dejana Utvića. Ipak, građani su tek nedavno saznali da je auto zapaljen još u septembru.
- 15. novembar - policijski inspektor D. J.
- 16. novembar - zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur
- 19. novembar - direktor Tržnice Goran Đorđević
- 19. novembar - automobil u niškom naselju Durlan
- 4. decembar - automobil u niškom naselju Trošarina
- 17. decembar - zamenik načelnika Policijske uprave Niš Zoran Bogdanović
- 19. decembar - eksplodirao automobil u naselju Trošarina. Iako za sada nema naznaka da je ovde požar bio podmetnut, ovo je jedini incident u kome je bilo mrtvih.

Blic, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: