Zaraza među pacijentima!

Regionalne vesti - Utorak 28.07.2015 - 20:06

Na Klinici za opštu hirurgiju u Nišu, kod četiri pacijenta, od 119 uzorkovanih, utvrđeno je postojanje infekcije bakterijom klebsiela.

lekari kazu da ne treba paniciti FOTO: Guliver/Getty Images/Thinkstock lekari kazu da ne treba paniciti FOTO: Guliver/Getty Images/Thinkstock
Načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Nišu dr Zoran Veličković rekao je da je u petak, 24. jula, Institut za javno zdravlje proglasio bolničku epidemiju na opštoj hirurgiji Klinickog centra u Nišu.
 
Uprava Kliničkog centra je saopštila da nema razloga za brigu pacijenata koji se leče u toj zdravstvenoj ustanovi.
 
Na vanrednom sastanku Komisije za intrahospitalne infekcije KC Niš, donet je zaključak o hitnom sprovođenju predloga mera koje je izdao Institut za javno zdravlje.
 
Operativni program nije obustavljen i sva hitna stanja biće i dalje uredno zbrinuta na Klinici za opštu hirurgiju, navode u toj ustanovi.
 
Iz Uprave Kliničkog centra Niš zamolili su sve, "pogotovo one koji žele da skupljaju političke poene na zdravstvenom stanju pacijenata", da prestanu sa uzbunjivanjem javnosti i pacijenata.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: