Zatvorena narodna kuhinja u Nišu

Regionalne vesti - Ponedeljak 19.08.2013 - 11:41

Narodna kuhinja u Nišu je zatvorena, što znači da više od 5.000 ugroženih od subote nemaju ni jedan obrok.

Nema para za nrodnu kuhinju u Nišu (Ilustracija: RTS) Nema para za nrodnu kuhinju u Nišu (Ilustracija: RTS)
Kuhinja u Nišu prestala je da radi pošto je novac planiran za nju potrošen. 
 
Narodna kuhinja bila je zatvorena od januara do juna, kada je počela da umesto paketa sa namirnicama deli tople, kuvane obroke.
 
Za rad Narodne kuhinje iz budžeta grada izdvojeno je 56 miliona dinara, što je oko 0,8 odsto i u skladu sa standardima. Novac je potrošen, a pitanje je hoće li ga za ove namene biti i nakon rebalansa budžeta krajem avgusta. 
 
Branislav Ranđelović, većnik grada Niša za socijalna pitanja kaže da je glavni uzrok za to što je kasa za ove namene brzo ispražnjena, jer je sve veći broj korisnika u Nišu. 
 
Ranđelović tvrdi da zbog “mekih” uskova narodna kuhinja hrani i radno sposobene.
 
- Mene su već više puta pitali zašto se njima ne ponudi neki način da budu radno angažovani i da "zarade" svoju socijalu. To je, takođe, u skladu sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti. Ukoliko odlučimo da uradimo neke izmene Odluke o pravima iz socijalne zaštite, i ukoliko radno sposobne "uposlimo" i "skinemo ih sa kazana", tada bi cifra bila samo oko 2.000, što je broj ljudi za koje bi Narodnu kuhinju, Niš bez problema mogao da servisira - objašnjava Ranđelović.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: