Zbog pijace ruše redom

Regionalne vesti - Petak 05.12.2014 - 08:38

Leskovački većnici odlučili su da se zbog prodaje zelene pijace kod stare autobuske stanice ukloni i sruši četrdesetak lokala koji na ovoj lokaciji posluju preko 30 godina.

Nekki od ovih lokala postoje decenijama, foto juznevesti.com Nekki od ovih lokala postoje decenijama, foto juznevesti.com

Kako je objašnjeno, reč je o objektima privremenog karaktera, a više od polovine njih nije imalo ni dozvolu za izgradnju, niti su ikada plaćali bilo kakvu nadoknadu Gradu.

- Jedino zgrada mlečne pijace na ovom prostoru ima upotrebnu dozvolu.

Mi smo svesni toga da su pojedini vlasnici lokala od tog posla živeli decenijama, ali za to vreme nisu izmirivali nikakve obaveze prema Gradu.

Sada je na inspekcijskim organima da rade svoj posao, a naš da obezbedimo najpovoljniju moguću lokaciju za novog investitora - kaže Saša Stojanović, gradski javni prvobranilac.

Na ovoj lokaciji radi veliki broj poljoprivrednih apoteka, samostalnih trgovionskih radnji, kafana, restorana brze hrane i ribarnica.

Podsetimo, pre dve nedelje pokrenut je postupak prodaje ovog prostora, a kako je tada rečeno, postoji i velika zainteresovanost investitora da kupe ovo zemljište od 298 kvadrata za koje će početna cena biti 625.000 evra.

Ono što je Grad u obavezi je da raščisti prostor, izgradi severnu saobraćajnicu, kao i kanalizacionu i vodovodnu mrežu koje su neophodne za rad novog objekta poslovne-komercijalne namene.

Juznevesti.com, OK RADIO, Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: