Ženski vašar u nedelju u Pirotu

Regionalne vesti - Nedelja 05.04.2015 - 20:33

Udruženje „Žene juga” iz Pirota, uz podršku Opštine i Turističke organizacije iz ovog grada, organizuje “Ženski vašar” u nedelju, 5. aprila, od 10 sati na Trgu pirotskih ratnika.

foto: ognjista.rs foto: ognjista.rs

Do sada se za učešće prijavilo tridesetak žena i organizacija koje se bave nekom vrstom stvaralaštva, a posetioci će moći da vide šta sve proizvode, ali i da probaju hranu koju budu ponudile.

- Vašar je odlična prilika da se prikaže žensko umeće našim sugrađanima, ali i našim gošćama iz Feminističkog karavana koji prolazi kroz Pirot.

Karavan čine žene različitih nacionalnosti i etničke pripadnosti iz mnogih evropskih država, a krenuo je početkom marta iz Turske i obilaziće gradove Evrope do sredine oktobra - rekla je predsednica Udruženja Gordana Simonović Veljković.

Naglašava da je, kako se bliži dan održavanja vašara, interesovanje žena sve veće.

Na vašaru su predviđene i dve radionice koje počinju od 12:30.

Radionicu pletenja kapa vodiće Dušica Živković, koja je poručila polaznicama da ponesu vunicu i kukicu veličine broja 4. Materijal za drugu radionicu je obezbeđen, a polaznici će učiti od Vladane Manić kako da ispletu hulahop.

Ukoliko bude padala kiša, vašar se neće održati na Trgu pirotskih radnika, već će štandovi biti postavljeni u holu Doma vojske u Pirotu, kažu iz Udruženja “Žene juga”.
 

Autor Marija Penčić , Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: