Žitorađa: Radikali i naprednjaci zajedno

Regionalne vesti - Petak 14.10.2016 - 12:52

Iako je prošlo tek nekoliko meseci od formiranja lokalne vlasti u Žitorađi, na poslednjoj sednici deo vladajuće koalicije koju čine SNS, SPS i SDP postali su i radikali sa svojih 8 odbornika.

Interes rađana ili lična korist? FOTO: YouTube printscreen Interes rađana ili lična korist? FOTO: YouTube printscreen

Ova odluka, prema rečima predsednika Okružnog odbora SRS Marka Milenkovića, doneta je u interesu građana i u dogovoru sa centralom stranke jer je, kako navodi, vlast napravljena sa tesnom većinom sa 17 od 31 odbornika, zbog čega su se u vladajućoj koaliciji „više bavili sobom i opstankom, nego građanima“.

- Zato su radikali u Žitorađi odlučili da kao i uvek budu faktor stabilnosti u opštini i ponovo postali deo lokalne koalicije koja je sada mnogo čvršća i koja ne zavisi od dobre volje jednog ili dva odbornika  – rekao je Milenković.

On tvrdi da su radikali za samo nekoliko dana, od kako su deo nedavno formirane vlasti, inicirali početak asfaltiranja tri velike ulice u Žitorađi u dužini od 750 metara i da se radovi čija je vrednost oko 4, 8 miliona dinara finansiraju iz budžeta, te da će već narednih dana voditi razgovore sa UNDP o ulasku Žitorađe u program razvoja 64 opština u Srbiji.

Kako saznajemo, odbornici SRS su popunili upražnjena mesta u skupštinskim telima, mesnim zajednicama, kao i u Direkciji za urbanizam i komunalne delatnosti.

I dok predsednik Opštine Slađan Milenković potvrđuje da je došlo do širenja koalicije jer su, kako tvrdi, radikali prepoznali program lokalne vlasti koji je u interesu građana, opozicioni odbornici ističu da će upravo radikali za učešće u skupštinskim telima dobijati mesečnu naknadu od 20.000 do 30.000 dinara i da je u pitanju čist lični interes.

- To su sve plaćena tela, a članovi dobijaju određenu mesečnu naknadu. Lokalna vlast je morala da pristane na koaliciju sa njima jer su imali tesnu većinu koja je polako počela da se osipa.

Da ne bi izgubili vlast, pojačali su se radikalima – tvrde u opoziciji.

Podsetimo, sadašnju vlast u Žitorađi čine SNS sa 11 odbornika, SPS i SDP sa po 3 i 8 odbornika SRS.

U opoziciji su sa po 2 odbornika Nova Srbija, Tadićev SDS i Demokratska stranka.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: