Aman, ljudi, ako Boga znate!

Seks i grad - Petak 02.01.2015 - 10:49

Vranje - Naš čitalac, u FB svetu poznat kao Smrda Mudić, poslao je redakciji OK Radija veoma interesantan tekst koji smo odlučili odmah da objavimo.

E ovo nama treba! - foto B92 E ovo nama treba! - foto B92

Kako piše Mudić, evidentno je, i to zapaženo većim brojem čula, da se većina seoskih putnih pravaca ne održava od strane nadležnih preduzeća, u smislu bacanja rizle.

Seoski putevi danima izgledaju na ledene, izuzetno klizave površine, gde visoka inteligencija, gigantsko iskustvo i sreća čine da vozači ne slete sa glečerske površine po kojoj voze.

Stiče se utisak da posle nedelju dana neintervenisanja živimo u neozbiljnoj državi pajaca i cirkusanata, da humanost države važi samo ako je na snazi „Feketić sindrom“, da su ljudi na periferiji "gradova" tretirani kao bipodni majmuni, sekundarni građani čija deca nemaju pravo da se razbole u ledenim danima i bezbedno stignu do ustanova za lečenje; i da ne nabacujem na stotine sarkazama koje imaju opravdane objektivne okvire.

Sve ovo nekoga baš briga, možda je čak i dobio nalog, ali će od te ušteđevine ka nn putnom pravcu š prioriteta pasti vikendica, autić, zašto ne porodično zimovanje u nekom finom spa centru u regionu?

Smešni smo kao društvo, u redu je da altruizam, humanost i ostale bajkovite stvari uglavnom činimo ako je kamera uključena, ali ne ispoštovati neke zakonske prioritete, to zaista pripada sitno tretiranom kriminalitetu zbog čega ova prokleta država eonima neće evoluirati u nešto uređenije i efikasnije, što valjda beše smisao civilizacije.

Mislim da sve ove jadne i bedne seoske sredine služe kao neiscrpan izvor putopisnih i socijalnih reportaža, solidna glasačka mašina za dopunjavanje gradskog glasačkog jezgra, a kada su u pitanju solidarnost u surovim uslovima, i to ona zakonska, obavezujuća, e tu postoje mađioničarski trikovi za čarolije zvane vikendica, autić, porodično zimovanje u spa centru.

Ovaj neutralni tekst ne može promeniti pokvareni svet, čovek je sebični stvor koga večito guši sopstvena vrsta, ali samo želim da ovim podsetim da jesmo pokvareni i da ta pokvarenost košta ljudskih života, jednim banalnim proklizavanjem auta koji je sa nekom mukom mora ili moraće da krene do grada po ledu.

Selo je u poslednjih desetak godina nekrotično tkivo društva, ali u selima još uvek ima mladog života.

Gradovi su nastali akumulacijama sela, parazitiraju od materije i energije dovučene iz sela i divljine.

I na selu postoji inteligentni život koji sve vidi, zna i očekuje blagovremeno obavljanje zakonske dužnosti, jer ustav Srbije nalaže ravnopravnost svih građana Srbije.

Tekst je napisan u potpunosti nestranački, korišćeni su neki opšti modeli delovanja svih partija, jer se polazi od načela da je svaka partija ista, jer predstavlja grupu legalno udruženih pojedinaca koji ostvaruju sopstvene interese.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: