Dan grada: CRVENA JABUKA na dar (FOTO, VIDEO)

Seks i grad - Utorak 31.01.2017 - 12:42

U okviru ovogodišnje proslave Dana grada, grupa Crvena jabuka je u ponedeljak održala besplatni koncert u Sportskoj hali u Vranju.

Crvena jabuka solidno popunila halu u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio Crvena jabuka solidno popunila halu u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio

Ova, kako je najavljena, kruna proslave je počela doduše neslavno, odlaganjem ranije zakazane konferencije za štampu.


Veliki broj novinara se pojavio u dogovoreno vreme, u 17 sati u maloj sali Skupštine grada.

Nakon dvadesetak minuta čekanja da se bend pojavi, novinarima se obratio lično gradonačelnik Slobodan Milenković da saopšti neprijatnu vest.

Naime, kako je preneo gradonačelnik, „pevač Žera je morao da odmori pred nastup“, pa je susret sa novinarima odložen za termin nakon koncerta.

Osim ove neprijatnosti, koncert je protekao bez velikih iznenađenja.

Odmorni Žera se u zakazano vreme, u 20 časova, pojavio na bini Sportske hale i otpočeo sa serijom hitova koji su obeležili karijeru „Crvene jabuke“ u poslednjih trideset godina.

Solidno popunjena hala je spremno dočekala njegov poziv da zajedno otpevaju pesme, koje su obeležile mladost nekoliko generacija.

Ipak, do kraja koncerta, broj prisutnih se dobrano smanjio.

Dva i po sata svirke je proteklo uz sigurno izvođenje dobro uvežbanog benda i minimalni kontakt sa publikom, koji se sveo na kurtoazne Žerine povike „Bravo Vranje“ i „Ajmo Vranje“.

U publici je bio zapažen broj četrdesetogodišnjaka i nešto malo mlađih, ali je ipak preovlađivala mlađa publika, željna ovakvih muzičkih događaja.

I pored toga što većina prisutnih nije bila ni rođena u vreme kada su nastajali najveći hitovi Sarajlija, upravo su pesme iz osamdesetih izazvale najbolju reakciju publike.

„Nekako s proljeća“, „Zovu nas ulice“, „Ima nešto od srca do srca“, „Ako, ako“ i druge, publika je spremno otpevala zajedno sa bendom.

Sigurno i rutinerski, "Crvena jabuka" je nakon dva i po sata svirke, privela kraju svoj drugi nastup u Vranju.
 

    

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: