Desant na Lajku, vezanu

Seks i grad - Utorak 01.04.2014 - 18:26

Iako je u Srbiji na pomolu nova vlast, u Vranju kao da je došlo zadnje vreme.

Ilustracija Ilustracija

Ovde ništa ne funkcioniše, sve je stalo, samo deca rastu, pa i ona samo kad im roditelji imaju vremena.

Eto, „Jumko“ još u štrajku. Pre izbora SNS botovi su pisali plaćene(?) komentare tipa „strpite se, dolazi Vučić“, a sad pišu „što da štrajkujete, idite kod Antića“.

Ma lako za „Jumko“, nego u štrajku i „Kondiva“, a priča se da je pomalo stajala i Matica, pa SZP, pa „Sanč“, pa... kraja spisku nema.

Ali, evo i svetlih primera. Posle desanta koji su na mene napravili  „Vodovod“, (za sada vode 1:0), i Distribucija (niko više i ne broji njihovu prednost), najnoviji napada došao je iz Veterinarske stanice Vranje.

E, to je ona firma koja je nekada bila državna, a sada je u vlasništvu Dejana Tričkovića, doskorašnjeg predsednika gradskog odbora SNS-a.

Nema, nema, pa mi dođe neki poziv koji sadrži pretnju. Da platiš ovo ili idemo na sud. Da platiš ono ili ćeš zakonski da odgovaraš. I sve tako.

Najnoviji atomski zdesna došao je preko mog - kučeta.

Veterinarska inspekcija, kao da nema drugi posao, poslala mi onoliko rešenje da moram da vakcinišem kuče, moju Lajku, nepedigrirano jedno stvorenje (to je kao, recimo, da nemaš ni Fabus u ljudskom svetu). I prete, naravno, kaznom onolikom.

Rešenje kaže da je veterinar iz nekadašnje državne, a sada Trčkovićeva firme, bio kod mene, ustanovio da je kuče nevakcinisano,  i da ja sad moram hitno da ga nađem da odradi posao koji mi nalaže inspekcija.

Pa se pitam - šta li je  taj veterinar, iz one zapizdine u Raški tražio kod mene, kad ja u komšiluku imam veterinarsku stanicu, takođe privatnu?

Kakva li je to veza između veterinara i inspekcije? One inspekcije kojoj ne smetaju ni psi ni mačke ni krave ni koze ni svinje u mom komšiluku, ali mi nalaže da platim vakcinisanje tačno određenoj privatnoj firmi?

I ništa, savijem šipke i platim. Pa se mislim - koliko li su svi okolo propali kad im je došlo do 800 dinara od moje Lajke?

Koliko li im para za bahanalije nedostaje kad su došli da me tuže sudu za 20.000 dinara, i da mi pišu rešenje na dve strane za jedno kuče pred smrt, uz to još nepedigrirano?

Pa posle kažem sebi - ne čudi se. Kad mogu da izdaju diplomatske pasoše predsednikovoj tašti, što pa da ne daju pasoš i tvojoj Lajki, doduše nepedigriranoj?

I još se mislim, za kraj: pa zar ne bi bilo lepo da gospodin Nepodmitljivi svoju borbu protiv korupcije pokaže na sasvim dohvatnim stvarima, kao što su recimo moje kuče i predsednikova tašta?

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: