Đura je bio bolji, ili - dupe od zlata

Seks i grad - Četvrtak 27.11.2014 - 16:22

Vranje - Moj drug Gile iz Konjskog, takoreći saborac, kaže da bi pre glasao za Đuru nego za Vučića.

Ko će prvi da se seti daa kupi zlatnu kašiku od budžetskih para? Ko će prvi da se seti daa kupi zlatnu kašiku od budžetskih para?

Ono de Đuru, što ga apsilo, sudilo, pa pustilo na slobodu do odluke šta dalje.

Onog što su mu oduzeli pumpe, mlekaru, bentlija, sve što je, kako država tvrdi, nezakonito stekao.  

Onog što mu je neka pevaljka, bliska sa milicajcima koji vole pevaljke u blizini, slupala bentli glumeći ludilo na autoputu. Bar je tako Đura tvrdio na sudu.

Pa sad, kako Gile ima više poverenja u Đuru, nego u Reformatora nad reformatorima, Zaštitnika sirotinje i Nosioca mača osvete?

Ne znam, kaže Gile, ja samo živim od krave. Imam nekolko krave, i dok je bio Đura, u sat, na svaki 15. dan, isplaćivali su nam mleko. I fino.

Od kako je država uzela mlekaru, dinar beli ne videsmo. Dinar. Dužni su mi ko za novu alfu 90! I zovemo tamo, neku Biljanu, ma jok, neće ni da čuje. Ako oćete da smo dužni, dajte mleko, ako ne, prolijte ga na ulici.

Brate, Đura je bio bolji. I to mnogo, mnogo bolji.

I sad, ne znam šta da mislim. Očigledno, država je najgori menadžer. Ništa ne zna, ni u šta se ne razume, a bahatost onih čija lica čitamo kao državna već je legendarna.

Eto, onaj Vulin kupuje stolice za 1,2 miliona evra, ko da mu je dupe od zlata. A penzioneri, kaže, sa 10 odsto mesečno mora da pomognu reforme. I još povrh - da razumeju.

Ili, oni iz „Elektrosrbije“, što kupuju zlatne šoljice. Zna li be to Vučić?

Kažu, sve zna, i niko bez njega ništa ne može da uradi nigde u ovoj zemlji, osim da kupuje milionske stolice i da pije kafu iz zlatnih šolja.

Ne bi oni tako, naravno, da su to njihove, privatne firme. Roker Vulin sedeo bi si na krevet, da je doma kod njega.

Zato je država najgori menadžer i zato sve treba prodati. Do zadnjeg, sve - i Poštu, Telekom naročito, pa EPS, bolnice, vode, rudnike, jednom rečju sve. Pa da vidimo onda.

Ne ovako, platim telefonski račun elektronski, a u Telekomu me isključe jer nemam pisanu potvrdu. Samo artije priznaju, u 21. veku. Da dođe Nemac, pa njemu da objašnjavaju zašto su im potrebne hartije.

I da ne bude posle kako je Đura bio bolji. I da moj drug Gile može da živi od svog mleka, a „menadžeri“ i „zaštitnici države“ na ulici da dokažu koliko vrede i koliko im je znanje.

 A Vučić da pogleda prvo oko sebe, pa onda u naše plate. Možda baš tu, u njegovoj najbližoj okolini, leži spas.

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: