Eksperti

Seks i grad - Ponedeljak 19.09.2016 - 10:32

Izabrani su novi direktori ustanova u Vranju, i ni jedan stari direktor nije pošteđen smene, ma kako dobro, ili „dobro“ radio, ili „radio“.

Ilustracija FOTO Thinkstock Ilustracija FOTO Thinkstock

Osim naravno, direktora RTV-a, ali to je klasa za sebe.

I sad, pisali smo o tome, interesuje to narod, odakle je SNS isčupao repu i javnosti bez stida prikazao svoja „rešenja“, koja je obećavao kao spasioce od socijalista.
 
No, nije to tema.
 
U času kada smo objavili imena novih direktora, koja su dan kasnije postala i javna, jer ih je postavila i Skupština, telefon mi se usijao i primio sam desetak raznih mejlova.

Ovi što su smenjeni, ali i ovi što dolaze, bune se zbog etiketiranja.

Nisu, kažu, oni nikad bili SPS, i nisu nikad bila sekretari kod Dragana Nikolića Nike, već su na mestima koja su zauzimali bili isključivo kao eksperti, ljudi sposobni u svom poslu.

Gledam one mejlove, slušam te ljude, pa se krstim.

Zvuče prilično ubeđeno: ne, mi veze sa politikom nemamo i nismo ni imali, bili smo tu isključivo zahvaljujući svojim sposobnostima i svojim kapacitetima.

Pa mi se Srbija pričinjava kao prosperitetna zemlja, u kojoj se ceni kultura, dostojanstvo, obrazovanje, karijera, rezultati...

Pa mi se Srbija pričinjava kao zemlja sposobnih i do sebe držećih ljudi, koji ne povijaju glavu ni pred olujama, a kamoli pred povetarcem.

Pa se prenem.

Aman, ljudi, ko je u ovoj zemlji poslednjih 30 godina nešto uradio a da pre toga nije bio na brifingu u Komitetu, po svoje mišljenje?

Ko je igde mrdnuo naviše a da to neko iz neke stranke nije odobrio, ili pogurao?

Aman ljudi, nemojte!

Nema ovde eksperata, nema znanja, nema državnih ni privatnih fakulteta, nema karijera, ničeg, praktično, nema.

Možemo mi da se lažemo do mile volje, ali nema razlike između Medicinskog fakuteta u Beogradu i Više škole za medikuse u Gnjilanu.

Nema, jer i jedni i drugi nemaju karijeru, pacijenti im ne veruju, država nema aparate, lekove, volje, para, pa mu dođe na isto ko je biti direktor, kad su uslovi nepromenjivi.

Zato, kad vas smene, bolje ćutite. Bogu hvala, lepo ste se proveli, a sad, kad je došao kraj, dostojanstveno se povucite.

Bar izađite uzdignute glave, kad ste već morali pri ulasku da se pognete.

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: