Jer smo važni

Seks i grad - Četvrtak 15.01.2015 - 12:16

Ovih dana svuda po Srbiji, a sasvim neočekivano i u Vranju, i ćoravo i sakato, i kuso i repato, i ludo i nenormalno, diglo je glavu i dere se iz sveg glasa - ua, nezavisni.

Ilustracija jednog Ilustracija jednog "novinara" na temu "plaćeničkih medija"

Ovakvu antimedijsku kampanju nije vodio ni pokojni Vožd!

Niz naizgled međusobno nevezanih dešavanja, ujedanput, dobijaju jednu žižnu tačku, hajku na ono malo preostalih nezavisnih medija, i to tek onda kada se priči priključuju najgori među nama.

Sve je nekako počelo ciljanim atakom Informera, službenog glasila Vućića lično i SNS-a posebno, na Vukašina Obradovića, vlasnika „Vranjskih“ i predsednika NUNS-a.

Na pitanje „novinarke“ - da li na neki čudan način (!) podržava pisanje o ubistvu premijera Vučića (što je Obradović već inače osudio) stigao je odgovor - prvo smislite šta hoćete da pitate pa pitajte.

E Obradović je odma sutradan u službenom glasniku dobio naslovnicu koja ga obaveštava, i njega i javnost, da on lično nema niša protiv ubistva premijera. Pa sad nek vidi.

Odma nekako sutradan krenuo je Vučićev napad na BIRN. Lažovi, pa još plaćenici, reče premijer, i ostade živ na očigled prisutnih.

Kao, zna on odakle vetar duva, zna šta mu misli EU i njen beogradski ambasador Devenport.

A još su sveža sećanja na Olju. Radikal stranku menja, ali ćud nikako.

Odmah posle toga krenula je kampanja, najpre  prestoničkih, a zatim i lokalnih medija, kao neko istraživačko novinarstvo - koga sve po Srbiji finansira EU.

Spiskovi  kruže sajtovima, pa i ozbiljnim portalima, začinjeni raznoraznim epitetima: izdajnici, strani plaćenici, ili jednostavno fukara.

Domaći plaćenici, sitna šićardžijska pamet, podguzne muve i ostali trbuhozborci svojih novih i starih vlasnika deru se u glas.  

Neki lokalni lopovi, koji i nisu medij mada kradu vesti, jasno napisali - e da smo i mi kao oni. Mislim, nisu krili zavist kad su videli koliko tu ima para.

E sad, na tom spisku je i OK Radio, kao jedini medij u Srbijici koji nije iz BG i okoline a dobio je pomoć Unije.

Koliko smo na to ponosni isticali smo u mnogi prilikama.

Evropljani nisu naša lokalna fukara, pa da kriju šta rade - podaci o pomoći EU medijima javni su i dostupni čitave godine. Nije to da kažeš Vulin, koji je uništio spisak na kome se vidi kako je svojima podelio dva miliona evra, pa ga ni Google, što sve pamti, više ne može naći.

Ne, ovde je sve javno, jasno i glasno, i zna se od prvog dana.

I OK Radio je na tom spisku, i ponosan što je tamo.

E sad, kad bi umesto nas na tom spisku bio neki leskovački lopov i prevarant, neveseli šaner svega što mu pod ruku padne, sramota ne samo za profesiju nego i uopšte, što bi to bilo lepo. Al nije.

Ili neki lokalni lopovčići koji još ni do funkcije lopova nisu uspeli da se dovuku. Ali, nisu.

Pa onda pogledajte lokalne medije, osim „Vranjskih“, i ono što dopisnici šalju iz Vranja u prestonicu, osim „Novosti“, pa vidite kako nas lepo svi čitaju i kradu, oko da im ne trepne. SVI!

I sad, mi ne valjamo. Vukašin da se strelja, i ono malo nezavisnih da se uguše,  pa će sve, veruje Nepotkupljivi a u horu mu basira čitava nacija, biti u redu. Ko za Titovog zemana.

I dranje, hajka, ma puške u ruke!

I to, kao ništa drugo, zapravo pokazuje našu moć, moć malih, nezavisnih i žilavih medija - važni smo. Važni smo jer svima smetamo, pa zato svi i oće da nas udave.

Ali, živećemo. Ako ne u stvarnosti, onda u legendama, i zainat.

I po nama će se meriti ovdašnje vreme. Kada nas više ne bude, govoriće  se - dogodine u onoj boljoj, njihovoj Srbiji.

Srbiji kakve nema, ali  kakve mora biti, hteli to Overlord i njegov narod ili ne.

Saša Stojković  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: