Nije život JEDNA ŽENA

Seks i grad - Četvrtak 20.08.2015 - 13:55

Kad politika u Vranju zavrti kolo, to se po pravilu pretvara u žešće rokanje sa nesagledivim posledicama.

I transparent je tu, baš kao i kamioni FOTO ebrod.net I transparent je tu, baš kao i kamioni FOTO ebrod.net

Ovoga puta, kolo se vije oko Jumka, takoreći u njegovom dvorištu.

Elem, namernik kad u Vranje dođe prvo naiđe na Jumkov bazen. Malo glupo, ali tako, odma pored njega napravljen je parking terminal za teške kamione, koji se carine baš u Jumku, koji već dugo drže naprednjaci.  

Odeš da se kupaš, a ono ugođaj do jaja: od mirisa benzina i smrada teških kamiona, plus buke, odvaja te samo žičana ograda. No, tako je kako je.

Taj terminal, u ulici 11. kongresa (idiotskog li imena!) „drži“ Direkcija za izgradnju. A Direkciju drže, ne li, demokrate.

I sve bi bilo u redu, jer su Direkciju držali i naprednjaci, zajedno sa terminalom, da se u čitavu priču nije umešala jedna žena. Žena, kažu, supruga viđenijeg naprednjaka, planirana za direktorku Teminala. Onog de, sa kamionima, bukom i dimom.

Lepo, samo što DS ima svoje ljude za direktore, pa je viđeniji naprednjak, a sa njim i njegova supruga, potpuno izvisio za još jednu platicu mesečno, plus pripadajuća moć.

E naprednjaci ne bi bili to što jesu da se nisu dosetili da doskoče Direkciji i demokratama - sa druge, donje strane bazena napravili svoj sopstveni terminal. Na tuđoj zemji, pretpostavjam.

Mnogo im pa trebalo -  par koturova žice, malo svetla i ćao. Što su zatvorili ulaz u sopstveni stadion, Jumka, nema veze, važno je da se Direkciji, dakle demokratama, utera pamet.

Sad počinje ludilo - Direkcija je izdala saopštenje za javnost u kome opominje  da su „primećeni neki kamioni kako se parkiraju na trotoaru u ulici 11. kongresa (glupog li imena!)“. Pa pozvali Komunalnu inspekciju da  reaguje. Pošto ta inspekcija izgleda nema oči da nešto i sama vidi.

Dakle, to što Jumko zove novi teminal, Direkcija zove „parkirani neki kamioni“. Inspekcije i Komunalna ćute, za svaki slučaj.

Eto nove afere, nove tuče, novog čeonog sudara, jer mira između dve vlasti, one republičke, naprednjačke, i ove lokalne, crveno žute koalicije, nema i neće ga ni biti.

Ali, sada se umešao i najodlučujući od svih odlučujućih faktora - jedna žena. Čija li je, da mi je znati?

Braćo političari, samo polako. Nije život jedna žena, i nije karijera samo jedan mandat, i nisu izbori baš kamen temeljac svake vaše nesigurnosti.

Polako. Žena ko žena, vištaće jedno popodne, možda dva, možda i mesec dana, možda i više, možda... ali znate već - čim se otvorite nečim iole vrednijim, smiriće se.

A terminali će ostati.

Zato, polako. Još nije sigurno da nećete zajedno posle izbora. Zar da vam buduću ljubav pokvari jedna žena, i to tuđa?

Saša Stojković  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: