Švajcarci ko Vranjanci!

Seks i grad - Četvrtak 12.03.2015 - 12:25

Vranje - Vranjanci su, kažu, najbolji vozači na svetu.

Šta će Vranju lažne rupe kad ima prave? Šta će Vranju lažne rupe kad ima prave?

Ko je položio „za kola“ na vranjskim ulicama, taj može da vozi reli Pariz - Dakar bez problema, i da se bori za visok plasman, i to sa staru „škodu“.

Pa što je to tako?

U pitanju je, naravno, kvalitet vranjskih ulica. Prema mojim istraživanjima, Vranje nema NI JEDNU zdravu ulicu, ni jednu a da nema rupe, kratere, rupčage, ležeće milicajce i milicajke, nijednu da od merak može njome da se prođe a da se ne otvori četvoro očiju.

Opet, Vranje IMA kose trotoare kojima je nemoguće proći, baš kao i onima koji su zatrpani parkiranim automobilima.

Ko nauči da vozi u takvoj situaciji, sve zna!

Opet, zemlje koje nisu Srbija muče drugačije muke. Eto, na primer, u Švajcarskoj prave lažne rupe na putu da se vozači ne bi opustili na savršeno dobrim ulicama.

Znači, nemaju prave, ovakve, vranjske!  

Čitav posao je smišljen da bi se Švajcarci, kao, cimali da ima rupa, iako ih nema. Tamošnje vlasti strah da će ljudi zaboraviti da voze na savršenim pistama kakvi su danas švajcarski putevi ili ulice.

I sad, što da se muče ljudi? Zašto ne spojiti lepo i korisno, pa da im mi malo izvezemo naše rupe, ove prave rupčage, ove bunare na putevima, a oni nama da to plate malo pravim asfaltom, malo građevinskom operativom koja neće štedeti pri postavljanju asfalta?

Šta bi falilo da recimo u Luganu ima malo pravih rupa iz vranjske glavne ulice? Em bi njihovi šoferi učili da voze slalom, em bi se mi oslobodili ovdašnjih muka voženja slaloma, koji smo tako dobro izvežbali.  

Al, očigledno, ne ide to tako. Ne, nego ćemo mi i dalje da vozimo reli, a oni kao šatlove u video igricama.

To je zato što smo mi mi, a oni oni, ili zato što nas svet mrzi, pa su nam sve rupe sveta nagurali baš ovde, u ovu dolinu prokletih.

E, baš zato su Vranjanci i najbolji šoferi na svetu. Ništa im drugo ne preostaje.

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: