Vučiću, u Vranje!

Seks i grad - Ponedeljak 22.06.2015 - 10:09

Dok čitava Srbija spremno zove premijera Vučića da letuje baš kod njih i primerom pokaže kako se letuje kod kuće, turistički radnici u Vranju kao da su u defanzivi.

Ovako da nam izgeda Vranje, pa da letujemo! FOTO FB Ovako da nam izgeda Vranje, pa da letujemo! FOTO FB

Premijer je pozvao da se letos ostane kod kuće, i obećao bonče od 5.000 dinara svakome ko ga posluša. Vranjski turistički moguli kao da ovde nisu prepoznali svoju šansu.

A ima Vranje, grad sevdaha i meraka, podno Pljačkovice, što šta da ponudi zainteresovannim globtroterima.

Eto, kao prvo, tu je znamenita mrlja od pečenja vola u centru grada. Ko bi propustio da vidi tu masnoću? I da se divi?

Pa onda, tu je Aleksandrovačko jezero. Kakav Hanioti, Santorini i gluposti. Aleksandrovac, tihi kutak naših zabluda.

Pa Ćoška. Ko bi propustio priliku da uzme 5.000 dinara i malo se promaju po lokalnom đubretu?

Pa, Markovo kale. Ima li još neko u okruženju takvu gomilu kamenja, kojoj se teško prilazi i gde nema šta da se vidi?

Za turističke ekipe obavezan je i obilazak „Haremluka“, da se vidi kako se najlepša kafana na svetu pretvara u rupu, leglo narkomana i bubašvaba.

Pa malo li je? Šta još oćete za 5.000 dinara?

Ono, čini se da je premijer nešto ljut na Vranje, pa neće ni ovako da dođe, a kamoli letos. Ali, naše je da ga pozovemo.

Zato treba gradonačelnik Antić da izađe i javno, jasno i glasno pozove premijera da letuje ovde, makar dva dana.

Da vidi svu lepotu sa kojom se mi, ovdašnji, suočavamo svaki dan. Da i on oseti malo čari Srbiije na njenom jugu, najdalje od kruga dvojke.

I obavezno gradonačelnik da pozove Vučića da povede i prirepke, poglavito onog Vulina, sa sve crnom uniformom. Da nam zaliči grad. A i Pahomije ga se, možda, uželeo.

Pa kad premijer dođe, ako dođe, da mu se napravi itinerer puta, od DIV do opštinu, da mu se pokažu sve iskopine na tom potezu, da mu se objasni zašto se tek završena ulica raskopava, da se slika čovek, za uspomenu.

Posle, te fotografije mogu da se prodaju kao razglednice, sa natpisom „Pozdrav iz Vranja“. Cena, bagatela, 100 evra komad.

Može se nekome ova ideja učiniti smešna, ali ja sam uveren da je premijer Vučić, kao vazda uostalom, spreman da i ličnim primerom pomogne razvoj grada. Kad možemo mi ovde da živimo svaki dan, može valjda on jedan vikend?

I lepo bi mu bilo, ako bi preživao. Mislim, sa našim platama. Plus još onih 5.000 dinara na bonče.

Zato, hitno dozvati Vučića u Vranje. Da nam na licu mesta pokaže sve prednosti našeg zaboravljenog grada, i one za koje znamo i one za koje ćemo tek čuti.

Pa makar nam i ne podelio onih pet hiljada. Samo on da nam dođe, sunce da nas ogreje.

Kad već sunce tuđeg neba možemo samo da sanjamo, dok nam predsednik Nikolić i njegovi ne naprave more. Al to je već iz neke druge, mnogo tužnije priče.  

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: