Čke beogradske

Seks i grad - Utorak 18.09.2012 - 09:55

Gde su srpske pošte, tu je i Srbija, reče Sulejman Ugljanin u Trgovištu i ostade živ.

Ilustracija Ilustracija
Bolje i to nego da je Srbija tamo gde su srpski grobovi, što je bila ideja ovih što su sada na vlasti, nekada davno, kad su nosili bedževe sa Šešeljevim likom i mrzeli Evropu ko da su je uhvatili u krevetu sa sopstvenom ženom. 
 
Tako vam je to - kad može Master Toma iznenada da postane veliki Evropljanin, što pa buljukbaša Sulejman ne može da postane Veliki Srbin? 
 
Od svih se izdvojio, naravno, premijer Ivica Dačić, megazvezda socijalističke idolatrije, i čovek koji je, zarad sopstvenog ludila veličine, ovu zemlju doveo na rub propasti, i možda do tačke sa koje više povratka i nema. 
 
Odavno u Vranju nije viđeno takvo, najblaže rečeno bahato ponašanje, kakvo je u starom zdanju Skupštine grada demonstrirao megazvezda Ivica. 
 
Svo to "brate", "razumeš li me", "izem ti", sav taj glasni neskriveno  ljigavi populizam najgorih razmera. 
 
Ali, zna Ice što radi - to je ono što Srbija želi da čuje, ona Dačićeva Srbija, i on im to i priča, i zato je on njihova megazvezda. 
 
Nama ostalima ostaje da se čudimo i krstimo i kunemo u Mladena Delića i njegovo "ljudi, pa je li to moguće"? 
 
A koliko je megazvezda Ivica važan, pokazuje i činjenica da je policija očistila, sredila i oprala grad za njegovu posetu. Da se Ice ne sekira kad vidi naš jad i čemer. 
 
To dosad nikome, i ni kojim povodom, nije pošlo za rukom. 
 
A da su ga sredili, jesu - seljaci su saterani na prostor same pijace, golom silom, automobili su isterani iz centra, milina da prođeš u subotu gradom. Znači, može se, samo se neće. 
 
E pa braćo milicajci, komunalci, inspektorijanci, ima i naredna subota, kada će takođe biti ludilo. Na teren, pa radite posao. Ili pustite da ga radi onaj ko zna i može. 
 

A Ivica može, i zna. I Sulja može, i zna. I mi smo dobro, za dušmane, a kako smo, sa Icom i Suljom, duša nam zna.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: