Il je krao, ili nije znao

Seks i grad - Subota 19.01.2013 - 11:06

U svojoj još malo pa hiljadu godina dugoj istoriji, Vranje to još nije doživelo, da se jedan od nas popne na sam vrh. Ili, što bi se reklo, vrh vrhova.

Stojčić sa javnim serviserima Stojčić sa javnim serviserima

Takav sam utisak stekao gledajući TV Vranje - posle odlaska čoveka na mesec i Voždovog leta u Hag, izbor Miroljuba Stojčića, večitog a bivšeg gradonačelnika, za šefa „poslaničke grupe prijateljstva sa Grčkom“,  treća je karika koja nedostaje u razvoju čovečanstva.

Pazi, ima poslanička grupa za prijateljstvo sa dalekim ali bliskim Grcima.

Mora da ima, samo nam nisu javno rekli, i poslanička grupa za zalivanje cveća, očuvanja tradicija gajenja kiselog kupusa, za zaštitu uhapšenih odbornika... Šta sve ne.

I baš naš Mire da se dočepa tako visokog položaja!

Ono, znalo se i ranije da je Skupština ikebana, ali baš ovolika, tome se niko nije nadao.

Al druga je tu stvar po sredi - državni revizori ustanovili su da je taj isti Stojčić  2011. godine od budžeta od oko 1,5 milijardi dinara čak jednu celu miliijardu potrošio na nekakav za zakon čudan način.

O tome, TV Vranje ni mukajet. Da se ne uznemirava javnost, reklo bi se. Anestezija sa amnezijom.

I sad, Mire je radio šta je radio, i zato je sada nagrađen, da bude upadljiv fikus u skupštinskoj ikebani, ali ovi ovde, što sami sebe vole da zovu javni servis, pokazuju svoje pravo lice.

Nije to naš javni servis, koji bi građane štitio, ili bar obaveštavao o poslovanju gradonačelnika koji ili je krao, ili nije znao da radi, nego je to servis jedne partije, SPS-a, i jednog čoveka, gradonačelnika.

Bivšeg ili sadašnjeg, svejedno.

I zato će i propasti - niko više, pa ni sama vlast, ne želi da plaća toliko ullizištvo. Jednostavno, ne treba im.
A ne treba im jer im se sve može.

Recimo, ministar prosvete Žarko Obradović rešio da Sveti Sava ne bude 27. januara, kao što je oduvek bio, nego da se ove godine slavi 26. januara, u subotu.

Može mu se. Pa nedelja je svima, pa i Crvenom Žarku, dan odmora.

I tako mi živimo, sa takvim ljudima na našem čelu.

I posle nam je čudno što nam je tako kako nam je.

A nema zašto da se čudimo - to smo mi. Zato nam je i tako.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: