Je suis ološ

Seks i grad - Četvrtak 25.08.2016 - 20:57

Pogubni javni diskurs Al. plemenitog Vučića ovih dana u Vranju dobio je svoje pravo, mora se reći ružno lice.

Kanadski vitamini koje svi, kažu, vole FOTO vitamil.com Kanadski vitamini koje svi, kažu, vole FOTO vitamil.com

Povodom stranačke posete svojoj stranci Dragana Šutanovca, poslanika DS-a, vranjski SNS izdao je saopštenje za javnost kome je jedini cilj pljuvanje po rečenom Šutanovcu, i apsolutno ništa više.

Onaj ko je u javni život Srbije za političke neistomišljenike, čak ne ni protivnike, nego jednostavno ljude koji imaju svoj pogled na svet, osmislio naziv „ološ“, morao je da pretpostavi da će taj talas da se širi dalje, stvarajući uličarsku atmosferu u društvu.

Atmosferu u kojoj je sve dozvoljeno, ne samo reči kojih bi se i u kafani običan, osrednje vaspitan čovek zastideo.

Šta u saopštenju jedne stranke, ovoga puta SNS-a, znači direktno obraćanje nekoj ličnosti, u dokumentu koji se zove „saopštenje za javnost“?

„Gospodin sa beogradskih pašnjaka“, kome je „zaustavljeno ispijanje 343 piva za jednu noć“, a zbog koga SNS „izražava žaljenje i stid što je ikada bio ministar“, taj neuspeo produkt „neuspelog projekta zvanog DS“.

Da se čovek krsti i levom i desnom, dok se ne umori.

Čak i pod uslovom da je sve što je izneto APSOLUTNO TAČNO, dakle, da nema uopšte dileme da li je SNS u pravu ili baš i nije, ima li ovakvom rečniku i ovakvoj ostrašćenosti, kilometrima van kampanje, mesta na javnoj sceni?

I, što bi amateri rekli, šta je sledeće? Linčovanje Dragana Šutanovca za primer drugim „ološima“, fantomke i palice, da mu se, njemu ili bilo kom neposlušnom, utera malo, pa ako to neće, i malo više pameti?

To li je ta nova, prosperitetna Srbija zlatnog doba?

Na ovu prozivku, na ovaj mora se reći polupismen i ružan javni istup SNS-a odmah su reagovale i demokrate, ali beskrvno, mlako, kao televizija bez tona.

Uvođenje i ovakvog diskursa, gde se nedostatak volje za obračunom pravda dobrim vaspitanjem, samo je drugi kraj istog kanapa, doduše nešto umiveniji.

U vranjskoj javnosti skoro bez glasa će proći i dešavanja u obližnjem selu, kada je pretučen autolimar. Ništa, kafana je to, dešava se.

Al se ne dešava da napadači nose fantomke i palice, i da policija ćuti na ovo dešavanje, čak se ne oglašavajući ni saopštenjem za javnost. Koga štite?

I da li je to ona ista policija koja štiti savamalske fantome, u sličnoj akciji uterivanja pameti?

A sve počinje od Vučića, i njegovog kukumavčenja pred kamerama kako ga niko ne voli. „Ološi“ posebno.

Čak ni to nije tačno - vole ga ovde, i pretpostavljam, svuda po Srbiji, onih 50 odsto što glasaju za njega.

I oni što u njegovo ime, kao da je neki Bog (stalno ga vranjski naprednjaci, recimo, u saopštenju titulišu sa ON), pišu javna saopštenja blatnjave sadržine.

Ali, neko Al. plemenitom Vučiću mora da kaže da je 50 odsto za 50 odsto manje od sto odsto. I da ostalih 50 odsto, koji su glasali protiv njega, imaju pravo da ga ne vole.

Uopšte, šta će ljubav u politici? Da bi mogla da se pišu ružna saopštenja protiv onih koji nas ne vole?


Ono što je najgore, saopštenja SNS-a, osim dva časna izuzetka, preneli su svi lokalni, pa i neki nacionalni mediji.

Nema selekcije - praktično privatno obraćanje naprednjaka Šutanovcu preneto je kao nešto važno za javnost, a urednici (ha, ha, ha) sakrili su se iz „nema komentara“, „prenosimo saopštenje u celini“ i slično.

U takvom gradu, gde se pišu takva saopštenja i gde ih takvi mediji javno distribuiraju, ništa više ne sme da bude čudno.
 
Tu je i kratko pamćenje -  oni koji u svojim redovima imaju Bratislava Gašića ne bi smeli mnogo da se stide što demokrate u svojim redovima imaju takve poput Dragana.

Ali, stide se. Mora da je ta DS mnogo, mnogo važnija i opasnija, nego što to mi birači, obični smrtnici, čak možemo i da naslutimo.

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: