Ministarsko ludilo

Seks i grad - Četvrtak 14.07.2016 - 15:43

Vranje - Seća li se neko Anđelke Mihajlov? Ne? I nije red - ona je bila slučajni ministar ekologije u jednoj od vlada Koštunice doktor Vojislava.

Ovako se čuvaju ministri koje narod obožava FOTO crveneberetke.com Ovako se čuvaju ministri koje narod obožava FOTO crveneberetke.com

E imao sam čast da sa tim ministrom idem u posetu selu Bratoselce, u brdima iznad Preševa. Ono, što je uništeno kontaminiranom municijom naših prijatelja, milosrdnih anđela.

Glumila je tamo ekologičarka, nevešto i zbunjeno, ali, brzo se to završilo, i da nije bilo povratka, ne bih se ni sećao te epizode, kao što je niko drugi, sumnjam čak i sama Anđelka, ne pamti.

Na povratku, na moje tvrdo iznenađenje, zatvoren je autoput, a u pratnji žene koje se niko više i ne seća bilo je osam automobila, četiri napred i četiri pozadi.

Nemoj neko slučajno da ubije Anđelku! Aj da je bio neki predsednik, premijerstrani gost, pa da razumem. Ne bre, ekologičarka, i to slučajna u jednoj slučajnoj i zato i pokojnoj vladi.

Sad sam pak verovao da je to vreme za nama, to ludilo - ja sam ministar, zatvarajte put, ruke na obarač i idemo. Kad ono, oćeš bato.

Neki dan odem za Bujanovac i bi mi čudno što na samom ulazu, na mostu, stražari neki žandarmerac sa isukanom puškom i prstom bukvalno na obaraču. Pri povratku, stoji micoš na mostu i ne pušta nikog živog dalje. Ni peške.

Kad ono, zatvoren auto put, čeka se da neko veliko mudo prođe.

Kad ono, nije jedno, nego tri komada. A prati ih 11 crnih džipova naoružanih do zuba i spremnih za sve vrste napada ukljućujući i nuklearni.

U džipovima ministri Lončar, Betmen i Stefanović, bili u Preševu da posete migrante kojih nema.

Interesuje me da li je Vulin bio u crnoj uniformi, da mu se slaže sa džipovima, ili ne?

I da li je Lončar u pratnji prepoznao nekog od drugara iz Zemunskog klana, ili ne?

I da li su do Beograda zatvorili autoput, da se zna kad prolaze ministri i ko ih štiti, ili je tamo narod malo zajebaniji, pa ovo iživljavanje sa glupim ljudima može da se izvodi samo do Leskovca, eventualno  do Pukovca.

A da su lepo seli u automobill i pičili, niko ih ne bi ni prepoznao. Osim možda Betmena, po crnoj uniformi.

Ali ne, onda se ne bi znalo da ministri putuju Srbijom, ne bi mogli da se kurče i osećaju kao nedodirljivi, važni i besmrtni.

Oni, u životu običnom samo za dlaku važniji od mene ili vas.

Ali, ministar je to, nema zajebancije, prst mora da je na obaraču.
 
I mislio sam, bar ovi novi neće podleći pošasti ministarskog ludila, kad već pamtimo takve nebuloze recimo od rečene Anđelke, ili Čovića, ili Tadića i njegovih...

Ali ne, ludilo si je ludilo - to kad uvati, ne pušta.

Posle, kad ih smene, utoliko im je teže. Mora da se svedu na svoju sopstvenu meru, na malo više od ništa.

Nema funkcije da od njih pravi ljude i da se zbog njih zatvara autoput.

Ako ste već primetili da su svi isti, primećujete li da sve kraće traju?

Možda zato što ih ministarsko ludilo sve ranije napada i sve je jače i jače, ko će ga znati.

Saša Stojković  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: