Pošto Svetog Petra kajgana?

Seks i grad - Subota 14.04.2012 - 13:31

I evo nas pred Uskrsom, najradosnijim hrišćanskim praznikom. Tada, zna se, jaja će da poskupe kao da pravimo Svetog Petra kajganu. A ako posle Uskrsa ne dođe do stabilizacije cene jaja, imaćemo još jednu dilemu više. Pored one prastare - šta je starije - dobićemo i ovu najnoviju, da ne znamo da li je skuplja koka ili jaje.

 

No, Uskrs je, i ma koliko da su skupa jaja, kako običaj nalaže, imaćemo ih kod kuće dovoljno, bar za Uskršnje tucanje. Jedini koji se oko ovoga baš i ne uzbuđuju su naši političari. Za njih tucanje počinje tek posle izbora.

 

Iako je praznik, predizborna kampanja ne jenjava. Koalicija oko SPS-a na izbore ide u želji da preuzme odgovornost, izgleda za razliku od ostalih, koji idu samo na puko osvajanje vlasti. Kako danas još osećamo posledice ranijeg socijalističkog vršljanja na vlasti, svakako da niko nije ni pozvaniji od SPS-a da snosi odgovornost.

 

Ali, oni ne sede mirno. Eto, u Surdulici se ovih dana bije bitka između DS-a i SPS-a oko toga ko će biti na broju 1 izborne liste. Da li će Upravni sud razrešiti tu dilemu, videćemo, ali strankama ostaje da se bore za keca sve do izbora, u nadi da ih narod tada neće častiti dvojkom.

 

I pored kampanje, ili baš njoj uprkos, ide život. Doduše, kilavo. Iz Distribucije smo obavešteni da ugradnje pametnih brojila, koja daljinski očitavaju potrošnju, neće biti ni ove godine. Znači i nadalje će glupi strujomeri deliti potrošače na manje pametne i pametne, na one koji redovno izmiruju svoje obaveze, i neplatiše, koji se napajaju pomoću Privremene mere.

O.K. Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: