Jezero za pod tepih

Seks i grad - Nedelja 23.12.2012 - 23:42

Nije mi daleko slika kako zamenica Bojana Veličkov u maskirnoj uniformi, pozajmljenoj za tu priliku u Kabinetu gradonačelnika, stoji naslonjena na vetrobran džipa i desnom rukom pokazujući u pravcu jezera komanduje - zatrpavaj!

Iz filma Iz filma "Vreme čuda"

Saga vezana za Aleksandrovačko jezero kao da nema kraja, a niz neverovatno ružnih dešavanja vezanih za ovo jezero nikako da se prekine.

Većnik za ekologiju, imenom Žikica, nije ni slutio koliko će mu se želja ispuniti kad je najavljivao kremiranje bolesne ribe iz ove prostoproširene bare.

Nekada se to zvalo prženje ribe, ali, politički je, moramo se složiti, korektnije kad se kaže kremiranje. Možda Žikica dobije i pepeo u urni, za kancelariju, umesto ordena.

Taman je rešena ešerihija, u smislu da je potvrđeno da je neko zamajavao narod, onda se desio ovaj najnovji pomor.

Ispada da je vlast, kad je potrošila milion evra za rekonstrukciju jezera, trebala da uvede i ventilacioni sistem, nekakav ogroman erkondišn, da bi riba mogla da diše kad dođe zima.

Ovako, sneg nas je iznenadio, ali nas je led dokusurio. Opet, još smo i dobro prošli, samo zato što nismo ribe, reklo bi se.

I sad šta? Po starom komunističkom običaju, problem mora biti gurnut pod tepih, bar da nije na oku javnosti. Samo, kako onoliko jezero gurnuti pod tepih?

Nije mi daleko slika kako zamenica Bojana Veličkov u maskirnoj uniformi, pozajmljenoj za tu priliku u Kabinetu gradonačelnika, stoji naslonjena na vetrobran džipa i desnom rukom pokazujući u pravcu jezera komanduje - zatrpavaj!

I kako tone zemlje, vredne opet milion evra, zatrpavaju ono u šta smo mi, ili neko naš, već sasuli bar isto toliko, al da tu zemlju izvadimo napolje!

I nije mi daleko slika u kojoj okolo stoje mali pioniri, sa sve crno-crvenim maramama, kamere TV Vranja, Žikica, slučajni prolaznici, i svi oduševljeno pljeskaju još jednom pametnoj odluci velikih mudrih drugova.

A riba ćuti, i umire.

I niko da se pita kako je to, po kom ludilu, neko rešio da Leskovčani upravljaju našim vodama ovde? I niko da se pita na koji način se to ludilo da zaustaviti?

I niko, ni jedan čovek, sada ne zna šta da radi ni sa mrtvim ni sa živim ribama, ni sa jezerom, ni sa štetom, ni sa odgovornošću.

Onda, zna se - zatrpavaj!

Al da se to ne radi džabe,  predlažem da se umesto jezera natrpa toliko zemlje da se napravi oveće brdo, pa da se tu napravi sankalište, ili bob staza, uz prigodno formiranje JP „Bobište“.

I da ga vode Leskovčani, naravno. Naši pameti nemaju ni za ovo što im je Bog dao, kamo li za ono što će ljudska ruka svojom glupošću tek stvoriti.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: