KOMUNALCI slabo pišu KAZNE!

Seks i grad - Četvrtak 12.01.2017 - 12:18

Iako je u obavezi da piše kazne za sve one koji se ne ponašaju u skladu sa propisima, komunalna policija u Vranju prve kazne za nečišćenje snega, na šta su obavezna i pravna i fizička lica, počela je da piše tek u utorak.

Mnogo snega, ali malo kazni FOTO D. Ristić/OK Radio Mnogo snega, ali malo kazni FOTO D. Ristić/OK Radio

Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije, kaže da su njegovi službenici još prošle nedelje krenuli sa preventivnim akcijama, kako bi podsetili vlasnike lokala u gradu da moraju čiste sneg i ledenice.

- Kako bi vlasnike lokala alarmirali da ispunjavaju svoje obaveze mi smo  počeli sa podelom letaka, putem kojih je Vranjance podsećala na dužnost koju moraju da obave.

Do sada nismo pisali kazne onima koji se nisu ponašali u skladu sa važećim propisima, tek smo danas napisali nekoliko, i to uglavnom pravnim licima.

Kazne za neispunjavanje ovih obaveza su 5.000 dinara za fizička lica, 10.000 za preduzetnike, kao i 50.000 za pravna lica
- navodi Tašković.

On podseća da je komunalna policija svakodnevno angažovana na spašavanju ugroženih  zbog snežnog nevremena koje je zahvatilo vranjski kraj, pa je i to verovatno jedan od razloga zbog kog se možda manje pažnje obraća na grad, čiji je budžet na ovaj način ostao uskraćen za određena sredstva.

Komunalna policija u Vranju  i Odeljenje za inspekcijske poslove obilazili su i sve škole da bi utvrdile trenutno stanje uklanjanja snega i ledenih naslaga.

Cilj ove akcije je obezbeđivanje  uslova za bezbedno i nesmetano odvijanje soabraćaja u gradu, kao i kako bi nastava u školama mogla nesmetano da se odvija, navodi Boban Antanasijević, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.

- Aktivno se radi na ukljanjanju snega u školama, kao i ledenica sa krova.

Sa krovova i drugih spoljnih delova zgrade vlasnik ili korisnik zgrade je dužan da ukloni ledenicu kako bi sprečio  da ona ugrozi živote ljudi.

U slučaju da građani nisu u mogućnosti da sami uklone ledenicu, dužni su  da postave oznaku upozorenja i obaveste komunalnu inspekciju
- podseća  Antanasijević.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: