POZORIŠTE čeka ODMRZAVANJE

Seks i grad - Ponedeljak 23.01.2017 - 11:50

Radovi na dekontaminaciji zgrade Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju trenutno su stopirani zbog niskih temperatura, kažu nadležni.

Stop, radi se: Pozorište u Vranju, godina peta FOTO OK Radio/S. Tasić Stop, radi se: Pozorište u Vranju, godina peta FOTO OK Radio/S. Tasić

V.d. direktor Pozorišta Nenad Jović podseća da je grad nedavno uplatio 25 miliona dinara za proces dekontaminacije koju radi Institut „Vinča“.

- Sa prestankom ledenih dana očekujemo nastavak radova, a kako je planirano sve bi trebalo da bude gotovo do kraja juna.

Predviđeno je da se sve uradi u devet faza, svaka faza se unapred avansno plaća i tek se onda radi.

Ovih 25 miliona dinara uplaćeno je za više faza, ostalo je da se uplati još nešto manje od 15 miliona, kako bi se ceo proces završio.

Posle sledi sledeća faza rekonstrukcije, koju će raditi firma iz Kragujevca, koja je ovaj posao dobila na tenderu
- kaže Jović.

Radovi na dekontaminaciji  počeli su  sredinom avgusta i sa PDV-om koštaće 53 miliona dinara.

Čitav posao finansira grad Vranje, ali je zatražena i pomoć donatora.

Radovi u početnim fazama  procesa dekontaminacije podrazumevaju prvo fizičko uklanjanje maltera, potom pripremu i tretman ultraljubičastim lampama, koje su i najskuplje.

Nakon toga sledi i tretman vodonik - peroksidom i destilovanom vodom.

Gradska većnica za kulturu Zorica Jović kaže da iako je aktuelnoj vlasti u Vranju izgradnja zgrade pozorišta na prvom mestu, o dinamici radova i sredstvima za te namene ne može da govori.

- Za to je zadužen pomoćnik gradonačelnika Slavoljub Stojmenović, tako da iako smo upoznati, dogovor je da mi ostali ne dajemo nikakve izjave po tom pitanju - kaže Jovićeva.

Slavoljub Stojmenović službeno je van Srbije, tako da nije bio u prilici da daje izjave.

Unutrašnjost zgrade Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju zagađena je zbog korišćenja kancerogenog ulja „oplatol“ prilikom izlivanja stubova u procesu  renoviranja i izgradnje posle požara 2012. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: