U jebote s'kim ja živim

Seks i grad - Petak 28.12.2012 - 13:18

E da nisam ono gledao stvarno ne bih verovao ni svojim ni tuđim očima. Mislim na ovu našu, vranjsku skupštinu. A i inače.

Ilustracija Ilustracija

Odbornici vranjski, a i inače, su o nekim čudnim stvarima raspravljali više od 14 sati, i završili posao pred ponoć, tačno na vreme da se na skromnom koktelu počaste i oproste od godine za nama.

Valjda su im dali i po neko kalendarče, ili je bilo samo tako, golo pijenje?

A zsluđili su. Naradili su se, nema zbora. Neki od njih su posle i uhapšeni, da bi se još više odmorili nego inače, al to je druga tema.

Tema je ovi što su nehapšeni ostali, da se i dalje predstavljaju kao najbolji među nama.

Eto, na primer, Siniša Mitić. Čovek je sve vreme skupštine pokušavao da je na sve načine uruši i da od nje napravi cirkus, u kome on i takvi kao on jedino i imaju šta da traže.

Dobacivao je skoro svakom govorniku, smejao se kao da je u kafani, pravio neke čudne, ljudima neprilične mimike, šta sve nije radio u pokušaju da i ono malo demokratije koja ovde institucionalno postoji sroza do njemu razumljivih granica.

I niko da ga opomene, da mu da neki znak gde je, i koliko je glupo to što radi. Niko.

Pa onda, moj lični favorit, Grade Jovanović. Da, da, onaj urednik lokalnog izdanja što se prodaje na kiosku a nisu novine, što je 5. oktobra štampao naslovnu stranu o tome kako je Sloba opet pobedio.

Nije, na svu sreću, i nismo bili u prilici da prethodnih desetak godina gledamo gospodina Jovanovića  i njegove mudrosti.

Al svemu dođe kraj, pa eto opet Gradeta, u punoj snazii, u 65. godini, ponovo u prvim redovima PUPS-ovog SKOJA.

Lako je njemu - uzeo je 25.000 evra otpremnine, pa se ponovo zaposlio u državnoj službi, kao pas je bio veran komunistima a onda tužio državu da mu vrati imanje konfiskovano od njegovog oca koji je bio antikomunista i slično.

Jednom rečju, moralna gromada, nema šta.

E tu moralnu gromadu smo imali prilike da slušamo kako od opoziicije traži da ne diskutuje bez veze, nego sa vezom, kako svima drži lekcije i pridike, a da pojma nema ni šta govori ni o čemu priča.

Pa onaj Tričković, predsednik skupštine kojoj hapse odbornike, koji se udara u glavu i pita - šta li ja ovde radim?

Pa onaj, ovaj i onaj…

I uvek isto pitanje - u, jebote, gde ja živim?

A naročito, sa kim.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: