VELIČKOVIĆ: Stojanović 30 godina SIMBOL pogrešne politike

Seks i grad - Četvrtak 01.06.2017 - 08:04

Direktor ZC Dragan Veličković oštro je odgovorio povodom saopštenja Novog sindikata ZZJZ u kojem je situacija u lokalnom zdravstvu ocenjena kao poražavajuća.

Oštra reakcija Veličkovića na napad FOTO OK Radio Oštra reakcija Veličkovića na napad FOTO OK Radio

U saopštenju, koje je potpisao predsednik Novog sindikata ZZJZ Jovica Stojanović, kao krivci za ovu situaciju su apostrofirani lokalna samouprava i menadžment ZC Vranje.

Dragan Veličković je naglasio da ih ne zanima delovanje ove sindikalne organizacije, koja broji 34 člana u ZZJZ, što u sistemu ZC Vranje čini, kako je rekao, minorni deo, na nivou statističke greške.

- Jedan čovek, oličen u liku Jovice Stojanovića ne može da artikuliše mišljenje stanovništva Pčinjskog okruga i ne sme da se dozvoli pojedincu da se na ovaj način oglašava u medijima i zastrašuje građane.

Njemu nije prvi put da se oglašava sa proizvoljnim, tendencioznim i zlonamernim mišljenjem
– rekao je Veličković.

Direktor ZC je naglasio da je Jovica Stojanović, kao nekadašnji direktor ZZJZ, poslednjih 30 godina krojio kadrovske planove zdravstvenog sistema u Pčinjskom okrugu.

- Pitam ga zašto je za proteklih 30 godina, svojom restriktivnom politikom, doveo do toga da vranjski ZC nema odgovarajući kadar.

Za to vreme se nije vodilo računa da se, adekvatnom zastupljenošću kadrova, omogući razvoj ZC i celog sisitema zdravstva u regionu.

Sve opštine u okrugu imaju identičan problem sa deficitom kadra
– ocenio je Veličković.

On je dodao da to za rezultat ima da je rad gotovo svih zdravstvenih službi doveden u pitanje.

Veličković je tvrdnje, izrečene u saopštenju Novog sindikata ZZJZ, ocenio netačnim, a kao „kočničara“ zdravstva u regionu označio upravo Jovicu Stojanovića.

- Jovica Stojanović je na kraju svoje profesionalne karijere rešio da kritikuje, a on kritikuje samo kada nije u vlasti.

Svi ovi problemi su bili evidentni i u vreme dok je on bio funkcioner, a u jednom trenutku je taj isti Stojanović bio postavljen za direktora Međuopštinskog Zdravstvenog centra, jedne izmišljene ustanove.

S kojim pravom čovek koje se poslednjih 30 godina aktivno bavi organizacijom zdravstvene službe, nas naziva grobarima vranjskog zdravstva.

Mi ne možemo za šest meseci, čarobnim štapićem da anuliramo sve ono što je prethodno loše rađeno i da stvorimo ambijent za napredak.

A ranije se radilo po principu pukog čuvanja fotelja, uz decenijski nepotizam u ZZJZ
– zaključio je Veličković, rekavši da oseća odgovornost da zdravstvene radnike i pacijente zaštiti od proizvoljnih tvrdnji Jovice Stojanovića.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: