Teško do uputa i recepata, a ni kvaka nije ispravna

Seks i grad - Sreda 21.02.2018 - 10:50

U dispanzeru za žene Doma zdravlja u Vranju, prema navodima više pacijentkinja, od Nove godine sve učestalije su situacije kada ne postoji mogućnost da se dobije recept, uput ili da se zakaže pregled.

Dom zdravlja u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio Dom zdravlja u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio

Jedna od pacijentkinja iz Vranja N.G. kaže da je nekoliko puta odlazila do dispanzera, ali da nije mogla da završi ono zbog čega je otišla.

- Situacija je takva da nisam mogla da uzmem rezultate analiza koje sam radila, kao ni da dobijem recepte i upute za dalje lečenje.

Obrazloženje lekara i medicinskih sestara je bilo da im ne rade kompjuteri i da oni tu ništa ne mogu da urade.

Ogorčena sam jer je moje zdravlje u pitanju, a nisam u mogućnosti da plaćam preglede privatno.

Tamo ništa ne funkcioniše kako treba, dotle da ni kvaka na vratima nije ispravna, pa ni ona ne mogu da se zatvore i da pacijent ima intimu
- kaže ova Vranjanka.  

Lidija Stojanović, načelnica dispanzera za žene, potvrdila je da na odeljenju svakodnevno ima tehničkih problema, zbog kojih je nemoguće raditi.

- Kao lekar i  načelnik službe nisam odgovorna za ispravnost kompjutera i tehničkih stvari, to je pitanje za direktora.

Problema ima, nama se svakodnevno ometa rad sa pacijentima, jer smo mi uslovljeni kompjuterima, to i nama lično predstavlja problem.

Pacijenti moraju da budu strpljivi, jer i mi sami nismo zadovoljni uslovima u kojima radimo, pa moramo da radimo
- ukazuje Stojanovićeva.

Jadranka Ajanović, direktorka Doma zdravlja u Vranju, kaže da o ovom slučaju ne zna ništa, jer je bolesna i na bolovanju zbog upale pluća.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: