VRANJANAC osvojio svetsku nagradu za DIZAJN!

Seks i grad - Ponedeljak 16.01.2017 - 11:15

Miloš Zlatanović, student grafičkog dizajna, rođen u Vranju, dobitnik je nagrade koju američki „Print magazin“ dodeljuje za najbolji tipografski dizajn u 2016. godini.

Pokazao vrhunsko znanje: Zlatanović FOTO FB Pokazao vrhunsko znanje: Zlatanović FOTO FB

Na konkursu američkog časopisa “Print” za najbolje radove iz oblasti tipografije u 2016. godini, u kategoriji studentskog fonta, nagradu je osvojio Miloš Zlatanović, objavio je Fakultet primenjenih umetnosti (FPU).

Zlatanović je nagradu dobio za dizajn fonta pod nazivom „Kanibal“.

Sudeći prema prezentaciji koja je objavljena na internet stranici fakulteta, rad je inspirisan Nikolom Teslom, a urađen je u ćiriličnoj i latiničnoj verziji.

Miloš Zlatanović je u Vranju poznat kao „Bloe“, što je pseudonim kojim se potpisivao na brojnim grafitima koje je radio u gradu.

Svoj umetnički talenat je brusio najpre u Školi animiranog filma iz Vranja, a bio je polaznik i vranjske Likovne radionice, gde se pripremao za prijemni ispit na FPU.

Voditelj radionice Vesna Marinković Stanković, kaže za OK Radio da nije iznenađena Miloševim uspehom, jer je on bio primećen po talentu za grafički dizajn.

- On je samo jedan od brojne ovdašnje talentovane dece, kojima treba pružiti priliku i uslove, kako bi njihov dar mogao da se potpuno razvije – kaže Marinković Stanković.

„Print" magazin je renomirano umetničko glasilo iz Sinsinatija, osnovano 1940. godine, koje ima misiju širenja vizuelne umetničke kulture.

Miloš Zlatanović se trenutno nalazi u Americi, u gradu Čikagu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: