Zašto su narodnjaci ovde zakon?

Seks i grad - Ponedeljak 16.07.2012 - 10:20

Vranje sada već velikom brzinom ulazi u zonu sumraka, a ta činjenica kao da se nikoga ovde ne tiče.

Evo šta ostaje posle Evo šta ostaje posle
Još od Platona naovamo država se karakteriše kao "instrument sile", tvorevina naših ruku spremna da nas natera da uradimo i ono što nećemo. 
 
Naravno, ako treba, i silom. 
 
Ta i takva država na ovom terenu potpuno je pala pred naletima kriminala, sitnog i krupnog, potpomognutog dezorganizovanom  policijom, obezglavljenim sudstvom i nemoćnim političarima. 
 
Ni dve nedelje posle paljevine Pozorišta još nema ni glasa iz policije ko je to mogao da uradi, i šta se čini da se krivci pronađu. 
 
Ni glasni vapaji gradonačelnika Antića nisu pomogli: iako se nudio da oda imena počinioca, niko očigledno nije hteo da ga čuje. 
 
Otrovni plodovi Miloševićevog režima sazreli su za branje. Na nama je sada i da ih pojedemo u slast, nadajući se da taj ručak možemo i da preživimo. 
 
Grafit "Pali i biblioteku, narodnjaci su zakon", šamar je državi Srbiji na ovim prostorima, i znak da se kriminogena sredina više nikoga i ničega ne boji, te da se sprema da preuzme vlast i danju, a ne samo noću. 
 
Ona policija koja je dozvolila divljanje vozača na ulicama, parkiranje kao u Bagdadu, ona policija koja je dozvolila da se grad trese od preglasne muzike do ranog jutra, ona kriminalizovana policija koja je čelo ovdašnje mafije, ta policija sada gleda svojih ruku delo i hvata se za glavu. 
 
Da li je vreme da se u Vranju uvede vanredno stanje i policijski čas, pre nego što sve zapale i pobiju, a od grada naprave konclogor za građane koji to nikada nisu bili? 
 
Da li je vreme da policija dobije posebna ovlašćenja, da posle ponoći utiša grad do mrtvila, da pokaže ko ovde jedini ima pravo na silu? 
Naravno da jeste, i naravno da do toga nikada neće doći. Sprega kriminala i policije odavno je uništila ovu zemlju, pa što ne bi i ovaj grad? 
 
I onda se svi pitaju zašto nam najbolji odlaze, zašto se posle studija niko ne vraća kući, i zašto Vranje propada još od nastanka? 
 
Pa, niko normalan neće da živi u gradu u kome je moguće nekažnjeno zapaliti Pozorište, i u kome je moguće time se još i javno hvaliti. 
 

Niko, samo mi.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: