Drvo kao simbol KORUPCIJE i BEZAKONJA

U fokusu - Četvrtak 02.06.2016 - 11:58

Nakon pada četinara visokog oko 15 metara u nedelju ujutro na prostoru između Robne kuće i kafića „Paragraf“ u centru Vranja, po navodima Osnovnog javnog tužilaštva, još uvek nije poznato zašto je došlo do ovog incidenta.

Drvo stradalo zbog bašte kafića? Foto: M. Mišković Drvo stradalo zbog bašte kafića? Foto: M. Mišković

S druge strane, stanari zgrada u ulici Ž. J. Španca tvrde da su za manje od godinu dana namerno oborena tri stabla pored kafića „Paragraf“ kako bi se na tom prostoru postavila letnja bašta.

- To drvo koje je oboreno u nedelju je zasečeno u korenu i na taj način je došlo do njegovog pada i nije tačno da je palo zbog težine krošnje ili starosti drveta.

Pre dve godine jedva smo sprečili postavljanje bašte ispred kafića.

Grad je oktobra 2014. godine doneo odliku o uklanjanju bašte sa javne površine ispred ulaza kafea „Paragraf“.

Sada su u toku pripreme za otvaranje novog restorana u prostorijama bivše „Invest banke“ koje se nalaze u prizemlju zgrade, a za nas to znači nove probleme i nova zastrašivanja
- kaže jedan od stanara zgrade koji je želeo da ostane anoniman.

U ulici Ž. J. Španca u četiri zgrade koje imaju dva ulaza živi oko 80 porodica.

Iz Skupštine stanara kažu da njih niko nije ništa pitao, i da su svi radovi koji se izvode bez dozvola.

Oni će na sastanku stanara, koji je već dogovoren, odlučiti o daljim koracima, a najpre će podneti prijavu Višem tužilaštvu.

- To drvo je simbol korupcije, zlopotrebe službenog položaja i kriminala u ovom gradu, ali, na žalost, nije najveći problem.

Milion puta smo se obraćali nadležnim službama iz više razloga, zbog buke, dima, zatvorenih otvora za ventilaciju, dugova za vodu.

Sada imamo promenjen izgled zgrade, uništene su žardinjere a parking mesta su nam oduzeta zbog novog restorana.

Najinteresantnije je što vlasnik novog lokala prikazuje dozvolu za rad u zgradi koja ima devet spratova, a radove izvodi u zgradi sa pet spratova.

Potvrda svega biće otvaranje restorana, a na mestu oborenog drveta biće postavljena bašta za nekoliko dana
- kaže stanar zgrade.

Sa svoje strane, Dragan Stojković, direktor Direkcije za izgradnju, kaže da su smešni navodi stanara koji kažu da je drvo namerno oboreno zbog radova na popločavanju prostora između dve zgrade.

- Kako popločavanje može da prouzrokuju pad drveta? Lomljenje drveta je prirodni proces.

Laička tumačenja su besmislica i jako je tužno da je drvo glavni problem grada
- kaže Stojković.

Inače, prilikom pada stabla, oštećena su dva parkirana kombija zakupaca poslovnog prostora u Robnoj kući, beogradskog preduzeća „CBT Komerca“ i kineskog „You mart-a“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: